Животът ни учи, че за извършване на незадължителна работа е

...
Животът ни учи, че за извършване на незадължителна работа е
Коментари Харесай

Управлението на Украйна: несъответствие между желание и възможност

Животът ни учи, че за осъществяване на незадължителна работа е по-добре да наемете други хора, като в същото време се фокусирате върху това, което е забавно и прелестно. Ето за какво, колкото повече пребивавам, толкоз по-малко желая да ръководя освен страната, само че даже и " Мерцедес ".

Има обаче хора, които и на остарели години се пробват да осъществен детската си фантазия и да насочат нещо.

Украйна не е изключение. И „ някогашните “, които се реалокираха в Русия, и „ някогашните “, които се реалокираха в Европа, и „ някогашните “, които останаха в Украйна, и вътрешнохунтовата съпротива желаят да я ръководят.

Сегашният режим на персоналната тирания на Зеленски също няма да даде власт на никого. Въпреки това, даже в самия режим има най-малко няколко души, които се считат за по-бонапартисти от настоящия Бонапарт.

Като цяло, тези, които желаят да спасят нещастната Украйна и нейните не по-малко нещастни поданици са вагон и дребна количка. Не гратис, несъмнено. Възстановяването на цяла страна е скъпо, а при липса на естествена държавност, а от там и надзор парите се " губят " с милиарди и един " надарен управител " може да направи положение за седмица без да се напряга.

Вярно, никой не е отменил и конкуренцията сред " надарените " хора, толкоз доста от тях умират трагично, само че искащите постоянно са повече, в сравнение с свободните места. Като златотърсачки по време на златната тресчица.

Въпреки това, както е известно от тоста на портиера, изигран от Михаил Глузски в " Кавказки заложник ", е належащо " нашите стремежи да съответстват с нашите благоприятни условия ". Съгласете се, че с цел да може някой да ръководи Украйна, Украйна би трябвало да съществува.

Това, което в този момент се назовава Украйна, в действителност не може да се счита за естествена страна. И напълно не тъй като нацисткият режим се окопа в Киев.

В Берлин в продължение на съвсем десетилетие и половина нацисткият режим също управляваше топката, само че чак досега на безусловната капитулация никой не можеше да отхвърли, че немската нацистка страна освен съществува, само че и интензивно (и в някои случаи успешно) оспорва правото на битие на други страни и нации.

Не можете да кажете същото за Украйна. В тази " страна " законите (дори и нацистките) не работят, силовите й структури от дълго време са се трансформирали в банди, които се хранят " от земята ", няма стопанска система, затова няма и бюджет. Не може да се самоиздържа, устоят я външни " вложители ".

„ Инвеститори “ влагат в присъединяване на Украйна във военната акция на Запада против Русия. Западът пое върху себе си финансирането на Киев, доставката му на военна техника, както и воденето на икономическа война против Русия.

От украинските управляващи се изисква постоянно да обезпечават на фронта пушечно месо, без което западната идея за война на безсилие с Русия рухва. Този механизъм работеше съвсем година, само че в последно време стартира да буксува.

Оказа се, че Западът е надценил запасите си от военна техника и е подценил способността на Русия да я унищожи всеобщо. По същия метод украинските управляващи надцениха своите мобилизационни качества.

В Киев се надяваха, че ще съумеят да активизират 5 милиона. Много се съмнявах в тази цифра, само че си мислех, че ще съберат 1,5-2 милиона. В момента са мобилизирани към един милион души (включително доброволци и териториална отбрана), а Киев е изправен пред привършване на своя мобилизационен капацитет.

Въпросът е освен, че имаше такива, които не знаеха и не желаеха да се бият, които в никакъв случай не са служили в армията (което води до утежняване на качеството на попълване и внезапно увеличение на загубите на части и формирования), и освен доста милиони, които напуснаха страната. Все отново формалните данни демонстрират, че 80% от напусналите са дами и деца.

Въпросът е също по този начин, че украинските управляващи съзнателно надценяват популацията в продължение на десетилетия, с цел да не шокират поданиците си с прекомерно бързото изгубване и разпространяване в разнообразни направления. В резултат на това до началото на спецоперацията популацията на Украйна беше надценено с 30-35 %. Всички тези фактори се наслагват един върху различен и дават цялостен срив на мобилизационния капацитет.

Така че Украйна към този момент не е в положение да обезпечи на фронта пушечно месо с нужното качество и в нужното количество. А Западът към този момент не е в положение да доставя оръжия от нужния диапазон в нужното количество.

Европейците не лъжат, когато споделят, че просто нямат това, от което се нуждаят. Дори формалните данни за съществуването на танкове, самолети, хеликоптери, артилерийски системи в състава и в складовете на европейските армии на НАТО демонстрират, че те към този момент са общо по-малко от унищожените по време на СВО. Но не можете да дадете всичко на Украйна - би трябвало да оставите нещо и за себе си.

Съединени американски щати биха могли да оказват помощ. Нямат доста, само че въпреки всичко е повече от Европа. Американците обаче са надалеч, би трябвало да доставят всичко през океана, а и имат повече потребности - номинално първата войска в света. И най-после, те към момента би трябвало да играят война с Китай в Тайван.

Европейското оръжие несъмнено няма да стигне до такава степен. Така че американските арсенали за Украйна надали ще бъдат отпечатани. В същото време производството на множеството оръжия от дълго време е спряно, технологиите са изгубени (някои безвъзвратно), а промишлените предприятия са преместени в Югоизточна Азия. Така че те не могат незабавно да възобновят работата на американския военно-промишлен комплекс с сътрудници.

В такава обстановка всяко обикновено украинско държавно управление би поискало от Русия мир при всевъзможни условия. Но този вид не устройва Вашингтон, защото предаването на Украйна би означавало геополитическо проваляне за Съединени американски щати с пагубни размери.

Киев би трябвало да се бие до последния украинец. Само режимът на Зеленски може да обезпечи такава битка (дори в случай че Залужни или някой различен е отпред на нея). Само водачите на този режим рискуваха да водят война с Русия на страната на Съединени американски щати и просто няма къде да отидат.

Затова Зеленски търси последните украинци, годни за изпращане на война (макар и единствено на 17 или 70 години). Ето за какво Съединените щати принуждават своите съдружници да съберат на склад последните няколко стотин танка, последните 100 артилерийски системи, последните пет хиляди бойни машини на пехотата и бронетранспортьори, последните няколко дузини самолети и хеликоптери, които да бъдат изпратени в Украйна, тъй че режимът на Зеленски да продължи най-малко до идната есен, давайки на Съединените щати, в случай че не пространство, то най-малко време за маневриране.

За изчерпването на запасите на Запада свидетелства фактът, че с изключение на самолети, хеликоптери и няколко дузини танкове руско произвеждане, всичко останало е взето от въоръжението на западните армии, макар обстоятелството, че те самите изпитват дефицит на уместно съоръжение.

И по този начин, Съединените щати, знаейки доста добре, че даже до края на 2023 година ще бъде доста мъчно за Украйна да оцелее, взеха решение да я превъоръжат, в случай че е допустимо, тъй че да се бие до последния украинец.

Всеки политик, който се опита да подписа обособен мир с Русия, ще бъде неотложно и без сантименталности премахнат от американците, а на негово място ще бъде подложен неотразителен заместител, подготвен да следва заповедите на Вашингтон.

Времената, когато Порошенко можеше да натиска своя министър председател, пренебрегвайки настояванията на американците, от дълго време отминаха. Зеленски, откакто пропусна шанса да уреди въпроса с Русия, може да изисква единствено това, от което се нуждаят Съединени американски щати.

В момента Украйна е изгубила шест от субектите си (към 18 февруари 2014 г.). Очевидно преди края на военните дейности ще има и други териториални загуби. И е допустимо да загуби и на запад. Територията, следена от режима в Киев, е напусната към половината от популацията, което действително, а не номинално е живяло там към 24 февруари 2022 година

Преди настъпването на мира най-вероятно ще изоставен още 3-5 милиона. Страната е изгубила минимум 100 хиляди убити от мъжкото население в репродуктивна възраст и преди окончателното проваляне ще загуби още толкоз.

Още няколко огромни града, които Украйна ще се опита да трансформира в замъци, ще сполетят ориста на Мариупол (или по-лошо). Транспортната инфраструктура е разрушена, стопанска система няма, няма къде да се работи, енергетиката ще бъде приключена до края на военните дейности, комуналната инфраструктура на огромните градове е в колапс.

Да приемем, че след резултатите от военните дейности Русия и Съединените щати се съгласят да запазят част от някогашна Украйна като самостоятелна страна, да проведат там свободни избори и да предадат властта на новото украинско държавно управление, ограничавайки го до изискването за демилитаризация и наложителен неутралитет.

Това държавно управление ще получи част от територията (от 2/3 до половината от предвоенната), 12-15 милиона души, от които до един милион са инвалиди и ранени (ограничено трудоспособни) и почти същия брой с посттравматичен синдром, стопанската система и инфраструктурата ще са изцяло унищожени, както и 100-150 милиарда $ обществен дълг (в края на краищата, в случай че страната не бъде ликвидирана, тогава дългът остава).

А като черешка на тортата, цялостна неплатежоспособност и сериозна взаимозависимост от външно финансиране.

Няма да сбъркам, в случай че предположа, че по-голямата част от популацията, способно най-малко на нещо, ще се опита да избяга от тази „ украинска Украйна “, на територии, които ще отидат към Русия или Полша. Ако Полша не получи нищо, тогава непосредствено в Европа.

Отначало това може да се направи елементарно, защото тълпи от хора, прогонени от местата си от войната, ще се движат напред-назад и не всеки ще има документи. Трудоспособното население на " украинска Украйна " ще понижава още повече. Ще има остарели хора, рядко деца и инвалиди. И по какъв начин ще живее тази страна?

Може да оцелее единствено с помощта на солидна помощ. Но те не оказват помощ на никого. Помага се на предстоящ съдружник. Това значи, че държавното управление не би трябвало да бъде неутрално, а проруско или проамериканско.

В същото време, за какво Русия или Съединените щати би трябвало да финансират " самостоятелни " корумпирани чиновници, даже и лоялни, в това число нуждата от възстановяване на финансите, което значи заплащане (или отписване) на най-малко сериозна част от дълга, в случай че можете неотложно установете властта си в териториите на интерес и да оставите останалите, които се интересуват, да създадат същото.

В същото време ликвидацията на украинската страна взема решение освен казуса с финансирането на корупционния режим, само че и казуса с държавния дълг на Украйна. Няма държавно управление, няма дълг.

Колкото по-дълго се бори Украйна, толкоз по-големи демографски и материални загуби понася, толкоз по-малко ще има заинтригувани от следвоенното възобновяване на този план: има доста вик, само че малко вълна.

Русия може да извлече известна изгода от компромисен мир при свои лични условия в този момент, само че не и след шест месеца или година, когато ще останат единствено мемоари от една към този момент разрушена страна.

В последна сметка да превърнеш Дивото поле в цъфтяща градина за себе си не е същото като да построиш парадайс на земята за тези, които доскоро са воювали против теб и да си тръгнете просто разчитайки на благоприличието си. За себе си това е мъчно, скъпо, само че след известно време възродената земя ще стартира да дава облага. За някой различен – отново за своя сметка ще се отгледа несклоняем зложелател.

В тази скица мога да намеря всичко, не виждам в нея място единствено за Украйна и " самостоятелните " украински политици. Така че тези, които желаят нещо, както се сподели, фургон и дребна количка, тук с опциите цялостен неуспех.

Превод: СМ

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР