Животът ни се обърна наопаки, след като дрогиран и пиян

...
Животът ни се обърна наопаки, след като дрогиран и пиян
Коментари Харесай

Близките на премазаната на АМ Тракия Стела искат промени в законите

Животът ни се обърна наобратно, откакто дрогиран и пийнал водач лиши сестра ни, показа пред Нова телевизия братът на убитата Стела - Георги Маринов. Той съобщи, че са нужни промени в законите, с цел да може хората, които сядат зад кормилото със замъглено схващане от опиати, да получават тежки присъди, а кореспондентът Цеца Алексова посочи, че с тази цел се провежда и митинга пред Съдебната палата в Бургас. Точно в 17:30 часа довечера околните и приятелите на Стела ще се съберат, с цел да почетат паметта й, да изискат промени в Закона за придвижване по пътищата и по-строги санкции за нарушителите.

„ На 27 септември водач на камион с позитивен полеви тест за опиати и с 21 нарушавания опустоши 23-годишната Стела Маринова, спряла в спешната лента на автомагистрала " Тракия ", напомни водещата на „ Здравей, България “ Мира Иванова.

Кръвните проби на лидера на камиона към момента не са подготвени.

„ Разбрахме от медиите, че той е с 21 фиша за всевъзможни нарушавания. Настояваме да има смяна в законодателството. Настоявам сестра ми да получи съответно отношение от страна на институциите и виновникът да си получи наказването в цялостната тежест на закона. Искаме и по-висока присъда от тези 5 до 15 години, които са планувани по закон сега, са изцяло несъответстващи ”, разяснява Георги Маринов.

„ Нашите претенции са главно за смяна в закона. Настояваме и за оптималната присъда в този случай, както и за всички последващи ”, сподели и уредникът на митинга Вилиана Стойнова.

„ От 10 години пребивавам в София и непрекъснато пътувам. Винаги се апелирам да стигнем живи и здрави. Все повече са отнетите човешки души от водачи под влияние на алкохол или опиати “, добави тя.

След като кореспондентът Цеца Алексова го пита какво би споделил на килъра, Георги Маринов сподели, че всички думи са непотребни и сестра му няма да се върне на белия свят, както и всички други почтени души, отишли си по подобен безразсъден метод.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР