Животът наистина е най-невероятният автор на човешки истории. Но има

...
Животът наистина е най-невероятният автор на човешки истории. Но има
Коментари Харесай

Една невероятна история: По време на земетресението в Турция мъж хвърлил бременната си съпруга през терасата и я спасил

Животът в действителност е най-невероятният създател на човешки истории. Но има такива, които в сложни моменти ни карат да се усмихнем и да си кажем, че чудеса стават всеки ден.

Такава тъкмо е и историята на един мъж – Мурат Акташ, който по време на разрушителното земетресение в Турция, съумява да избави брачната половинка си и нероденото си дете, предприемайки обезверен ход.

Мурат се прибрал вкъщи след нощна промяна. Точно тогава земята почнала да люлее дома им. Изплашен за брачната половинка и детето в корема ѝ, мъжът я взема на ръце и я хвърля през терасата. Семейството е живеело на първия етаж.

Бременната в деветия месец Туба пада на твърдата пръст. Първоначално се изплашила, че е изгубила бебето. Но в действителност смелата и безразсъдна на пръв взор постъпка на мъжа и`, избавя живота и на тримата, написа „ Телеграф “.

„ Тъй като жилището ни се намираше на първия етаж, незабавно изтичахме на балкона и мъжът ми ме хвърли долу. Когато паднах на мръсната пръст, помислих, че съм изгубила бебето, само че Мурат настоя да се отдалечим на безвредно място. В този миг постройката се срути и всички наши съседи бяха затрупани “, споделя Туба за кошмарната нощ на 6 февруари.

Много от ранените при земетресенията с магнитут 7,7 и 7,6 в Кахраманмараш са отведени за лекуване в разнообразни лечебни заведения в Истанбул. Туба Акташ идва в града на Босфора и там ражда първото си дете.

„ Започнахме да се тресем към 04.16 през нощта. След като към този момент се намирах на улицата, започнаха болките. Посетихме локалното лечебно заведение, където научихме, че детето се намира в положително здравословно положение. Не знаехме какво да вършим, тъй като телефоните не работеха. Отпътувахме за Истанбул, защото там живее моята сестра. Нямаме други познати в града, само че лекарите в болничното заведение демонстрираха съпричастност и ни помогнаха “, споделя Туба.


„ Току-що се бях прибрал от нощна промяна и усетих земетресението, когато отивах до тоалетната. Веднага изведох брачната половинка си на балкона и я хвърлих извън, след което излязох през вратата. Ние живеехме в фамилния ни апартамент и успяхме да избягаме, тъй като бяхме на първия етаж, само че никой от нашите съседи не съумя да се избави – всички бяха затрупани под рухналата постройка. Заведох жена си в детската градина до нашата къща и двамата останахме там в продължение на два дни, след което тръгнахме към Истанбул. Синът ни се роди тук в положително здраве “, споделя щастливият татко – Мурат Акташ.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР