Животът на Земята може да е резултат от гигантска колизия

...
Животът на Земята може да е резултат от гигантска колизия
Коментари Харесай

Животът на Земята може да се е появил след планетарна катастрофа преди 4.4 милиарда години

Животът на Земята може да е резултат от гигантска колизия сред Земята и друга планета преди 4.4. милиарда години, съгласно ново проучване.

Учените считат, че сходен конфликт може да изясни по какъв начин въглеродът, който е нужен за въгледо-базирани форми на живот като нашата с цел да съществува,  се е появил в мантията на планетата и повърхността й. Тази доктрина, в случай че се окаже вярна, би разрешила дългогодишна еволюционна мистерия.

Когато Земята е била доста млада е била извънредно гореща, поради извънредно интензивната вулканична интензивност, която е поддържала планетата като една голяма, стопена маса.

Един от проблемите пред това да се изясни по какъв начин животът на Земята може да се е появил е, че целият въглерод, нужен за живота на земята, е трябвало да се изпари в такива температурни условия.

Но в този момент геолози от университета Райс издигат нова догадка, която изяснява съществуването на въглерод.

Сблъсък сред планета, която евентуално е приличала на Меркурий, откакто Земята е изстинала, може да е донесла въглерода, нужен да се развие живота на Земята и нашата планета може да го е абсорбирала по време и след конфликта.

Подобна догадка също изяснява по какъв начин детайлът не се е слял със земната кора, където също не би могло да се зароди живот.

Източник: Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР