Животът на Ромина Андонова-Тасевска се преобърнал, когато месеци преди да

...
Животът на Ромина Андонова-Тасевска се преобърнал, когато месеци преди да
Коментари Харесай

Ромина Тасевска била на крачка от смъртта

Животът на Ромина Андонова-Тасевска се преобърнал, когато месеци преди да завоюва купата „ Мис България ” за 2010 година претърпяла доста тежък случай. Красавицата била на косъм от гибелта, откакто се пребила с АТВ и лежала цели два месеца в „ Пирогов ” с натрошен таз.
 

Ромина, която има три деца от футболиста Дарко Тасевски, напомни преди дни за случая в предаването „ На кафе ” по Нова тв, в което е измежду панелистите. Преобърнала се с АТВ-то се покрай вилата на водещата Гала край язовир Искър през лятото на 2009 година Ромина била с другари, като концепцията била да се отдадат на премеждие и рискови прекарвания. Авантюристичният й дух обаче бил заздравен от гняв, че малко преди този момент я скъсали на шофьорски изпит. В това изключително прочувствено положение, хубавицата, която тогава била студентка по Биология в Софийски университет „ Св. Климент Охридски ”, пришпорила АТВ-то и се хвърлила в едно дере. Целият й таз бил натрошен, както станало ясно по-късно в „ Пирогов ”. Приятелите й я извадили от дерето, само че с цел да се придвижат до колите и да я закарат в болница, Ромина трябвало отново да се качи на АТВ. Буквално лежала на гърба на момчето, което управлявало возилото. Болката била неописуема.

Бъдещата миска не желала майка й, която има частен езиков център, да схваща за случая, с цел да не се тревожи. Затова й се обадила и споделила, че ще забави още, тъй като ще върви на кафе с приятелите си. Само че пристигайки в „ Пирогов ”, Ромина незабавно била призната в болничното заведение. Изкарала близо два месеца там. Тръгнала си на носилка. Продължила възобновяване си у дома, което също бил нескончаем развой. В началото Ромина ставала деликатно от леглото единствено, с цел да отвори прозореца и отново си лягала. С времето миската почнала да се придвижва с патерици, само че не за дълго. Постарала се бързо да ги остави, тъй като желала да върви отново независимо колкото се може по-скоро.

Въпреки дългия интервал на възобновяване, след време тя отново търпяла негативи от случката. Заради погрешно зарастване, Ромина трябвало да се съобрази с преценката на докторите да роди със секцио и трите си деца – Дария, Давид и Антонио.

Красавицата дълго време пазила патериците за спомен. Направила си и татуировка, обвързвана с прекарването. „ Принадлежа на Бог ” е изписано на лявата й китка. Ромина си направи татуса, повлияна от случката, която доста я трансформирала. Докато лежала и се възстановявала, тя преосмислила живота и цели си. Много неща й се прояснили. Осъзнала кои са същинските й другари, кои са значимите неща в живота.

„ Тогава осъзнах, че човек би трябвало да се радва на живота и да го живее пълноценно , а не просто да съществува все едно по обвързване. Да обича и да почита околните си, тъй като в такива моменти те са единствените хора, на които може да разчита. Да споделя и да реализира това, което желае и което му е на сърце, без да отсрочва във времето, тъй като един момент може да промени всичко. Тук в действителност важи с цялостна мощ цитатът: „ Никога не знаеш какъв брой скоро ще стане прекомерно късно! ”, споделяла е Ромина.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР