Животът на престъпниците през 2021 г. е бил дори по-опасен

...
Животът на престъпниците през 2021 г. е бил дори по-опасен
Коментари Харесай

Искам в затвора: За какво най-злощастните престъпници на 2021 г. се озоваха зад решетките?

Животът на нарушителите през 2021 година е бил даже по-опасен от нормално. Пандемията от COVID-19 освен е усложнила работата на обирджиите и джебчиите, само че и самите те постоянно се оказвали не на равнище, създавайки си проблеми, доста от които довели до дълги присъди в пандиза. " Лента.ру " напомня историите на най-нелепите извършители от миналата година.
Ще убия тв приемника ти, майко
Не всеки има положителни връзки със своите родственици. Малцина обаче съумяват да влязат в пандиза поради скандал с най-близките членове на фамилията. Но през 2021 година се намерили герои, които се озовали в здравите ръце на правораздаването, постъпвайки по най-глупавия метод със своите близки.

Например в Кения млад мъж на име Роналд Кипкембой влезнал в пандиза за шест месеца, откакто вдигнал скандал на майка си. Всичко почнало с обстоятелството, че Роналд решил да я посети. Той извикал локално двуколесно такси бода-бода и тръгнал към дома на родителите си.

Роналд нямал пари, с цел да заплати пътуването, и помолил майка си да заплати на водача. Жената също нямала пари в брой и предложила да преведе парите на мобилния телефон на таксиметровия водач. Именно това вбесило Роналд.

Той обвинил майка си във всички смъртни грехове, споделил ѝ, че никой в фамилията не я обича, а по-късно протегнал ръка на най-ценното нещо в дома на дамата - прелестните ѝ LCD тв приемници.

Роналд взел приемниците, заплашил, че ще се разправи с тях, и даже съумял да повреди дневните токшоута и кулинарните стратегии в двата тв приемника.

Търпението на дамата се изчерпало и тя звъннала в полицията. В резултат Кипкембой бил наказан на шест месеца затвор. Основен очевидец на обвиняването в процеса била майката на нарушителя, съпроводена от осакатените устройства.
Сватба пя и плака


Разводът е неприятно събитие, въпреки и не толкоз рядко. Някои хора обаче не помнят, че имат отговорности към някогашните си съпруги и изключително към оставените деца. А разплатата за тяхното несъблюдение може да пристигна когато и да е.

Жител на Еквадор я изпитал на гърба си, защото здрави момчета в униформи се появили тъкмо сега, когато мъжът под църковен орган и звънящи чаши съвсем бил основал нова клетка на обществото.

Полицаите задържали длъжника на прехрана тъкмо по време на сватбената гала, пред очите на изумените посетители, родственици и свещеника, който се канел да зададе най-важните въпроси на булката и младоженеца пред лицето на Бога.

След това се разиграла сцена, почтена за латиноамериканска телевизионна мелодрама - младоженецът бил окован с белезници и качен в полицейската кола, а когато автомобилът потеглил, хлипащата младоженка се втурнала след него, молейки да ѝ дадат опция най-малко да довърши церемонията.

По-късно медиите изяснили, че някогашната брачна половинка на арестувания отглежда двете деца от предходния им брак, а от няколко месеца не е виждала пари от в миналото обичания човек.
" Искам в пандиза "
Понякога продължителното другарство с членовете на семейството води до такава степен, че нарушителите на драго сърце се предават сами в ръцете на закона. Точно това се случило в Италия, където някогашен наркодилър се втурнал да търси среща с надзирателите.
Кои са най-характерните черти на нарушителите
Хората с незаконно държание имат разнообразни характерности, само че въпреки всичко някои от тях доминират. От съветската прокуратура са се наели да...
Прочети повече
30-годишният албанец бил арестуван и наказан за закононарушения, свързани с трафик на неразрешени субстанции. Трябва да се каже, че италианският съд посочил рядка благосклонност и осъдил мъжа на няколко години домакински затвор. Изглежда, оставало му единствено да седи пред тв приемника, да яде равиоли и да чака мечтаното позвъняване за избавление.

Но няколко месеца след началото на изтърпяването на наказването наказаният избягал от вкъщи си и незабавно се предал на първия срещнат патрул карабинери.

" Вижте, домашният ми живот се трансформира в пъкъл. Не устоявам повече, желая да вляза в пандиза ", споделил нещастникът. Полицията изпълнила молбата на пишман бандита.
Къде са ми картофките?


Не всеки съумява да попадне в пандиза, откакто отиде за хамбургер и пържени картофки. За това е нужна специфична специфичност на характера.

23-годишният Дейвиън Гилори и 25-годишният Трекая Коен попаднали в пандиза точно поради картофките. Младите хора от американския щат Тексас създали поръчка в един от заведенията за хранене на „ Макдоналдс “ в Хюстън и се доближили до прозореца за приемане.
Европол: Жените настигат мъжете в листата на най-издирваните нарушители
Европол разкри имената на най-издирваните бегълци в Европа - като 18 от 21 нарушители в листата са дами. Агенцията предизвестява, че п...
Прочети повече
Когато чиновник на заведението им подал топлата торбичка с мечтаните бургери, на младите мъже се сторило, че пържените картофки не са задоволително осолени. Мъжете влезнали в битка с шефа на заведението, след което Коен извадил револвера си и го насочил против него.

Конфликтът, наподобява, утихнал, само че чиновниците на " Макдоналдс " съумели да извикат полиция, която задържала двамата по горещи следи - недоволните клиенти се настанили на паркинга до заведението.

След инспекция се оказало, че Коен неотдавна е получил условна присъда за обир, тъй че размахването на револвер не бил най-разумното в разногласието за картофките. Младежите били арестувани за тежко въоръжено нахлуване. Съдът определил гаранция от 10 хиляди $ на всеки.
Такава мощна любов
Впрочем освен дребните улични нарушители попадат зад решетките от нелепост. Понякога закоравели нарушители, които години наред съумяват да водят следствието за носа, стават жертви на личната си немарливост.

Така във Англия водачът на огромна тайфа наркодилъри, който няколко години се считал за неосезаем, отишъл в пандиза за 13 години. 39-годишният Карл Стюарт бил надали не най-големият наркодилър в Ливърпул и един от най-търсените гангстери в целия Албион.

Мъжът правел покупко-продажбите си посредством месинджъра EncroChat, който с помощта на дълбокото криптиране на данни станал доста известен измежду нарушителите.
Приятели завоюваха 4 млн. паунда от лотарията и попаднаха в пандиза
Във Англия двама другари купиха лотариен билет от открадната банкова карта и завоюваха голяма премия от 4 млн. паунда. Те ре...
Прочети повече
Специалното английско полицейско ръководство, занимаващо се с онлайн закононарушенията, съумяло да хакне акаунта на Стюарт, само че това първоначално не дало резултат, защото опитният нарушител бил доста внимателен даже с криптираните известия и не било допустимо да се откри самоличността му.

Любовта била тази, която предала закоравелия престъпник, и то не към друго човешко създание, а към сиренето " Стилтън ".

Стюарт за следващ път се сдобил с обичания си деликатес и не могъл да устои да не изпрати на един от съучастниците си фотография на личната си ръка, стискаща вкусното парче.

Един от чиновниците на Скотланд Ярд се оказал същински булдог в професионален смисъл. Той се вкопчил в видимо не носещата никаква информация фотография и съумял да копира отпечатъците на Стюарт от изображението. След известно време неуловимият престъпник бил разпознат, хванат и наказан на 13 години отнемане от независимост.
И още веднъж здравейте!


Полицията в Ливърпул сигурно е проучила задълбочено опита от залавянето на Карл Стюарт, само че " сътрудниците " му не си създали нужните заключения. Подобна история за неуспех на наркодилър в Мърсисайд се появила единствено няколко месеца по-късно.
След 42 година в пандиза признаха мъж от Мисури за почтен
Мъж от Мисури, непозволено наказан за тройно ликвидиране през 1978 година и лишен от независимост за повече от 42 години, беше оправдан и освободен...
Прочети повече
Нейтън Хардинг и съучастниците му се занимавали с търговия на марихуана, а полицията разкрила доказателства за продажбата на 193 кг канабис, който коства към един милион паунда. Престъпниците продавали и други противозаконни субстанции и явно се считали за не по-малко неуловими от Карл Стюарт.

Във всеки случай Хардинг направил фотография на личната си ръка, цялостна с марихуана, без доста да му мисли. Това било задоволително на полицията да разпознава пръстовите отпечатъци на бандита и да го изпрати в съда, който го оставил за 18 години зад решетките.
Вие въобще не ме цените
Интернет е цялостен с рискове, и то освен за елементарния човек на улицата, само че и за нападателите, които не помнят, че това, което се случва на екрана на техните компютри и смарт телефони, не е видеоигра или фрагменти от обичан сериал.

Лорейн Грейвс от Съединени американски щати, която била търсена поради хипотетично съучастничество в убийството, решила да се скара във Facebook на полицейското ръководство в Тълса, Оклахома. Заподозряната се възмутила от обстоятелството, че в обявата за издирването ѝ на страницата на полицията не се съдържала информация за възнаграждението за залавянето. " А къде е премията? " - попитала Грейвс под поста на полицията.

" Момиче, по-добре спри надалеч от обществените мрежи, може да те наблюдават! " - написал един от потребителите на обществената мрежа. И се оказал прав. Жената била разпозната и арестувана в границите на 24 часа след въпроса, наложена ѝ била гаранция от 500 000 $.
Ние случайно

Джулиан Асандж се дами в пандиза
Джулиан Асандж е получил позволение да се ожени за дългогодишната си партньорка Стела Морис в пандиза Белмарш, заяви Би Би Си. Основат...
Прочети повече
Не бива обаче да мислите, че през 2021 година единствено нарушители са попадали в неловки обстановки. Служителите на закона също били видяни в несъгласие с логиката и здравия разсъдък.

В края на ноември английските чиновници на реда решили да създадат чудноват подарък на Лаурас Матюшовас, който бил наказан на четири години за изнудване. Щом мъжът се настанил в килията, два дни след произнасянето на присъдата му споделили, че е време да си потегля.

Матюшовас не повярвал, че 1460 дни отнемане от независимост са се изтрили от паметта му, и даже изискал от съда да ревизира още веднъж дали в действителност няма повече искания към него. Юристите се ровили из книжата и уверили изнудвача, че всичко е наред.

В насладата си Матюшовас се обадил на всички свои познати и след излизането си провел грандиозно празненство, което траяло съвсем две седмици. Празникът още веднъж бил пресечен от служители на реда, които се появили на прага на освободения на 6 декември и го огорчили със известието, че въпреки всичко ще би трябвало да излежава оставащите 1458 дни от присъдата. Грешката била разкрита.

По-късно се появили данни, че през 2021 година английското правораздаване е натрупало доста сходни неточности - от февруари до май тази година съдилищата на Обединеното кралство неправилно освободили минимум шестима нарушители.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР