Животът на полузащитника Борислав Цонев премина на бързи обороти в

...
Животът на полузащитника Борислав Цонев премина на бързи обороти в
Коментари Харесай

Боби Цонев: Не съм обиден на Левски, подписах договор, когато клубът ми дължеше пет заплати

Животът на полузащитника Борислав Цонев мина на бързи обороти в последните месеци. Той напусна Левски, с цел да се причисли към Черноморец Одеса. Руската инвазия в Украйна обаче бързо го накара да си тръгне, с цел да одобри офертата на Славия. Той за първи път приказва след напускането на " Георги Аспарухов " пред " Тема Спорт ". Ето какво сподели Борислав Цонев в част от изявлението си.
 Левски разгласи нов рекламен сътрудник
Левски разгласи нов рекламен сътрудник

Вижте детайлности

Съжаляваш ли, че предишното лято не одобри. офертата от Азия, а избра да останеш в Левски?

- Няма смисъл да съжаляваме за отминали събития и благоприятни условия. Да, един футболист би трябвало да мисли и за финансовата страна, тъй като кариерата е къса, само че има и други значими неща.
 Мъри привика сина на Христо Йовов
Мъри привика сина на Христо Йовов

Готви се с мъжете

Предстоят полуфинални конфликти за купата с ЦСКА. Ти си някогашен футболист на Левски, само че в обществените мрежи се появиха твои фотоси от детските години, на които си с алено шалче.

- Сантимент мога да имам единствено в мачовете с Левски. Това е тимът на сърцето ми. Когато бях дребен - 8-9 годишен, съм ходил на мачове и на други тимове, само че когато с брат ми преминахме в школата на Левски, аз бях извоюван от синята магия и вечно обикнах този клуб. Относно полуфиналните мачове с ЦСКА знам, че би трябвало да дадем максимума от себе си. Червените не са в най-хубава форма сега, само че това не трябва да ни успокоява. Имаме шансове да играем на край и ще създадем всичко по силите си да го реализираме.

Ти си част от набор " 95 на Левски. От оня тим в професионалния футбол излязоха не малко играчи - ти, брат ти Радослав, Мики Орачев, Сашо Любенов, Антонио Вутов играеше във вашия тим, въпреки и да бе с година по-малък... Имахте съществени мачове с ЦСКА, които също бяха доста мощен тим, само че от тях на високо равнище заигра само Божидар Чорбаджийски. На какво се дължи това?

- Основната разлика бе, че ние разполагахме с по-добри условия за подготовка. На " Герена " бе пансионът, имахме терени. Това позволяваше на треньорите да селектират играчи от цяла България, а малко или доста ние получихме късмет. За нас се грижеха доста положителни експерти и те насочваха напъните си освен към постигането на моментни резултати, а и към това да приготвят играчи за мъжкия футбол, което е доста значимо за младите. Това е огромната разлика.

Тръгна си от Левски не по най-хубавия метод. Обиден ли си на някого?

- Не! Обидиха ме някои информации по медиите, които не отговаряха на истината, само че не се дразня. Благодарен съм, че ми бе дадена опция да нося фланелката на обичания си тим. Изживях незабравими мигове и за мен бе невероятна чест. Надявам се някой ден още веднъж да се завърна на " Георги Аспарухов ". Аз се върнах в Левски с финансов компромис, когато клубът беше в тежка обстановка и по-късно подписах нов контракт при неизплатени 5 заплати, тъй като клубът имаше потребност от мен. Всеки самичък може да си отговори дали информациите по медиите дават отговор на истината. Тези неща не се не помнят и по тази причина съм признателен на почитателите за поддръжката, която ми оказаха даже когато си потеглих, и за това, че без тях Левски нямаше да оцелее като клуб.
 Вирус мъчи Билал Бари
Вирус мъчи Билал Бари

Пропусна днешната контрола на Левски
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР