Животът на Новак Джокович доказва, че зад всеки силен мъж

...
Животът на Новак Джокович доказва, че зад всеки силен мъж
Коментари Харесай

Ти не си ми майка, махай се!: съпругата на Джокович за моментите, в които да си родител боли

Животът на Новак Джокович потвърждава, че зад всеки мощен мъж стои по една мощна жена. Тенис първенецът има до себе си същинска дама. Йелена Джокович се грижи са двете им деца, основателка е на фондация на името на известния ѝ брачен партньор, съпровожда го по надпревари и се е примирила с това, че той прекарва безкрайни часове в тренировки. Всичко това тя прави до момента в който наподобява безупречно - като за корица на списание. 

Но и най-прекрасните и отдадени съпруги и майки имат моменти на уязвимост и Йелена не се срами да признае това пред целия свят.  37-годишната брачна половинка на най-хубавия сръбски и международен тенисист бе посетител в предаването на K1 TV, където показа с водещите любопитни моменти от родителския път и прекарванията си като майка на двете им деца с Ноле - Стефан и Тара.

Йелена засегна темата за въздействието на контузията от детството върху зрелия човек, в който детето ще се трансформира, и за приемането на страстите на подрастващата персона. Тя изрази мнение, че няма справочник за съвършено родителство.

 джокович Getty

Като всеки родител, и тя знае, че не е съвършена и че прави неточности. В шоуто брачната половинка на Джокович описа за случай, предизвикал ѝ истинска душевна болка, а точно моментът, в който щерка ѝ Тара ѝ казва, че тя не ѝ е майка.

„ Децата ми са доста разнообразни още от раждането. Когато за първи път станах майка на Стефан, той беше проблематично дете. Имаше майка, която бе уверена, че е усвоила цялата доктрина на света, само че когато пристигна практиката, настъпиха отмалялост и неустановеност, и всяка неточност беше нещо като края на света. Първото дете нормално страда, всеки родител облекчава строгите правила със идващите деца. Аз имам две деца, тъй че с второто напреднах малко. "

„ Тара е напълно друга... “, споделя Йелена и споделя, че момиченцето има изявен характер и заради тази причина постоянно имат пререкания.

" Веднъж се скарахме преди лягане, тъй като тя не искаше да си легне, откакто ѝ казах. Това не ми харесва, тъй като е рутина и знаем по кое време си лягаме, по тази причина се наложи да ѝ се скарам. Тогава тя преднамерено стана, обу си ролерите и реши да се повози из къщата. Стори ми се неприемливо, покачих звук, и най-после тя ми сподели: „ Ти не си ми майка. Махай се отсам! ". Тогава ѝ казах, че избирам да прекарваме времето си в обятия и глезене, в сравнение с да се апелирам всичко да се оправи. Много ми се ядоса и с изключение на всичко друго доста ме нарани изречението, че не съм ѝ майка, само че най-после се успокоихме и тя заспа в ръцете ми. " – описа Йелена.

 джокович Getty

" Това е знак, че и аз нямам формула. Не знам дали има съвършен брак, другарство, работа, бизнес партньорство. Във всяко човешко взаимоотношение би трябвало да има спорове, различия, които да позволяваме по кротичък път, а не с експанзия, побой, лишаване на всичко. " – категорична е тя. 

Нагласата на Йелена е, че всички родители имат потребност от помощ при развъждането на децата си, че е належащо цяло село, с цел да се отгледа едно дете.

" Всички бозайници споделят родителството, това е природа. Всички се събираме към едно дете. Трябва цяло село, с цел да отгледаш младежи, а ние сведохме това мислене до майка и татко, единствено детска градина, учебно заведение, образование. Загубихме близостта. “

„ Децата ми имат ли контузия? " - често се запитвам това. Аз не съм съвършен родител и се пипвам в доста обстановки, в които е можело да се оправя по-добре. Мисля, че това са доста хубави моменти, когато децата ме слагат там, където ми е мястото... " – споделя също Йелена.
                             

Жената до Джокович също изрази мнение, че доста от нас не желаят да приказват за гняв и яд, тъй като цялостен живот сме били учени да потискаме тези страсти и да не се оплакваме.

" Всички сме възпитани и подготвени да имаме вяра, че сме имали щастливо детство. Трябва да сме признателни на нашите родители, на нашия топъл дом. Ако кажем обаче, че нещо е оставило отпечатък в нас, това не значи, че не сме признателни, а просто дефинираме проблем, който е оставил дълбока диря и ни визира, и който може и в зрелите години да ни ядоса, вбеси или изнерви. Често приказваме за прочувствена просветеност, с цел да разчупим табуто, че гневът и яростта са нещо, което хората нямат право да показват. Често се случва хората да заобикалят да кажат, че са ядосани. Защо? Защото като деца са ни учили, че има допустими и неприемливи страсти. Не е нужно да чакаме войната, с цел да приказваме за борбите. Децата всеки ден претърпяват някакви стресови обстановки, които стават травматични за тях, в случай че са сами в тях. Ако родителят не приема съществено детето, което има проблем, то все по-рядко ще идва при родителя и ще му се доверява, тъй като дребният човек стартира да губи доверие... Това, което би трябвало да създадем в тези моменти, е да реагираме на неговите потребности. А какви са неговите потребности? Да бъде забелязано и страстта му да бъде призната. "

Йелена продължи с разсъждения върху постепенната смяна в ролята на родителя през годините: „ В родителството има две крайности. Тази, която е авторитетна, обичайната, където детето няма права. Има доста изречения, които са познати на всички ни, тъй като сме израснали в това общество. След това стигнахме до другата прекаленост, на разрешителното родителство, където няма граници и детето може да прави всичко. Нито едното, нито другото са нещо положително.  Детето има потребност от граници, тъй като това значи обич, посока, връзка, чувство на обстановката. Ако се слагат граници за детето по прекрасен метод, не приказваме за етикетиране, наказване, заплашване, обуславяне, приказваме за здрав възрастен, който се е научил на ред и може да откликне на потребностите на детето ".

Йелена признава, че е привикнала хората да я възприемат като съпругата на Новак Джокович и че постоянно не я одобряват на съществено. Тя обаче не се пробва да учи хората, а единствено споделя своите прекарвания.

" Разбира се, оценяваха ме по разнообразни способи и към момента съм в центъра на вниманието - дали съм се облякла добре, усмихнала ли съм се или пък съм споделила нещо, което би трябвало или не би трябвало да направя. Това е нежелана позиция за една млада жена. Беше ми обещано забавно пътешестване и би трябвало да направя най-хубавото, което мога, с цел да изина пътя. Някои хора, които ме виждат единствено като брачна половинка на Новак, могат да преживеят това, което споделям, като някакъв тип спомен, а аз просто желая да споделя опита си с хората. Създава се усещане, че на хората, които имат пари, им е по-лесно. Напротив, ние сме още по-объркани, тези пари по някакъв метод усилват нашите страхове и подозрения ".

Мнозина я считат за гальовен и благ човек, само че Йелена споделя със забележителна доза мъдрост:  „ Не се считам за гальовен човек, а за върба, толкоз дребна и тънка, че ветровете я огъват, само че не могат да я счупят. “

Вижте красивите сантиментални моменти сред Йелена и Новак Джоковив в идната изложба:
 Двойка за образец: вижте любовта на Новак Джокович и жена му Йелена през годините  Двойка за образец: вижте любовта на Новак Джокович и жена му Йелена през годините  Двойка за образец: вижте любовта на Новак Джокович и жена му Йелена през годините  Двойка за образец: вижте любовта на Новак Джокович и жена му Йелена през годините
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР