Животът на момичето, което беше ударено от мълния в Приморско

...
Животът на момичето, което беше ударено от мълния в Приморско
Коментари Харесай

Емоционалната среща на ударената от мълния Теодора и нейната спасителка

Животът на момичето, което беше ударено от гръмотевица в Приморско преди седмица, към този момент е вън от заплаха. 18-годишната Теодора се възвръща в Университетската болница в Бургас. Именно там се състоя и първата прочувствена среща на ученичката от София и дамата, избавила живота ѝ – хотелиерът Снежана Йорданова. Тя оказвала на Теодора първа долекарска помощ в продължение на 20 минути.

" В момента съм тук, вдишвам, пребивавам поради Вас. Изключително доста Ви благодаря! Получих втори късмет ", сподели разчувстваното момиче пред Снежана.

А тя отвърна:  " Аз ти благодаря, че се пребори поради мен ".

" Слава Богу, сътрудниците в реанимация са постъпили безусловно професионално и са съумели да я изкарат от шока, в който е била. Тя най-вероятно е изпаднала в клинична гибел, с цел да й вършат косвен масаж. Късмет е, че на място е имало жена, която е разбирала какво прави ", споделя хирургът доктор Кирил Симеонов, съобщи Нова телевизия.

Въпреки претърпяното, Теодора гледа с усмивка на живота.

" Чувствам се като ударена от гръмотевица. Възстановявам се, от време на време се озорвам, само че виждам с усмивка на нещата ", споделя още Теодора.

И приканва всички да бъдат положителни и да си оказват помощ, тъй като положителното рано или късно се връща, и то в точния миг.

Освен изгарянията, мълнията е оставила на ученичката и два белега във формата на сърце. Тя ги разчита като знак и апелира към ръководещите да помислят за възстановяване на Спешната здравна помощ по морските курорти.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР