Животът на милиони хора по света е застрашен, ако не

...
Животът на милиони хора по света е застрашен, ако не
Коментари Харесай

ООН: Животът на милиони хора по света е застрашен, ако няма солидарност в борбата с коронавируса

Животът на милиони хора по света е заплашен, в случай че не проявим взаимност, изключително към по-бедните страни, в битката с пандемията от ковид, съобщи генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш  Антониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски политик. Гутериш е роден в Лисабон на 30 април 1949 година в религиозно, представен от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката:Епидемията ковид (COVID-19) 1513
"Доказано е, че разпространяването на вируса може да бъде овладяно. То би трябвало да бъде овладяно. Ако допуснем вирусът да плъзне като пожар, изключително в най-уязвимите региони на света, това ще убие милиони хора ", сподели Гутериш на конференция по видеовръзка в централата на Организация на обединените нации.

Два нови случая на ковид у нас! Общо станаха 107

"Световната взаимност е освен честен императив, тя е в полза на всички. Решаващо значимо е да проявим взаимност в реакцията си на рецесията. Една страна в положително здраве не трябва да мисли, че би трябвало да се грижи единствено за своите жители ", добави той и изиска координирани ограничения в международен мащаб, а държавните управления "да поддържат безусловно водените от Световната здравна организация многостранни старания в битката с вируса ".

В икономическо и финансово отношение "трябва да се съсредоточим върху най-уязвимите хора, нископлатените служащи, дребните и междинни предприятия. Това значи помощ за заплатите и обществените осигуровки и отбягване на банкрути и загуби на работни места ", сподели Гутериш.

Фармацевтичната индустрия не може да покрие търсенето на проби за ковид

Нужен е също "ангажимент за съответни финансови начинания в поддръжка на затруднените страни ", сподели шефът на Организация на обединените нации и акцентира, че Международният валутен фонд и Световната банка играят основна роля в това отношение.

"Трябва да се въздържим от изкушението да прибегнем към протекционизъм. Сега е времето да премахнем комерсиалните бариери и да възстановим веригите на доставка. Правителствата и централните банки би трябвало да подсигуряват ликвидности за стопанската система, само че и разпределяне на средства за най-нуждаещите се, за най-бедните хора и страни ", съобщи генералният секретар на Организация на обединените нации.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 1513  Починалите в Иран от кононавируса към този момент са 1284 Починалите в Иран от кононавируса към този момент са 1284  COVID-19 отложи завръщането на COVID-19 отложи завръщането на " Приятели "    Задържаха роми, струпали се пред банка в Пазарджик Задържаха роми, струпали се пред банка в Пазарджик
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР