Животът на Кралица Елизабет и нейното семейство не е само

...
Животът на Кралица Елизабет и нейното семейство не е само
Коментари Харесай

9 странни правила, които кралското семейство трябва да спазва

Животът на Кралица Елизабет и нейното семейство не е единствено цветя и рози. През по-голямата част от времето, той е контролиран от безбройни правила, рестрикции и отговорности.
Тук сме събрали някои от най-странните и сложни правила, които кралското семейство би трябвало да съблюдава.

1. Младите принцове постоянно носят къси панталони.
Наскоро интернет консуматори започнаха да се питат за какво Принц Джордж носи къси панталони, без значение от времето на открито. Причината е елементарна: Има предписание в европейското висше общество, което гласи, че панталоните се носят единствено от възрастните мъже. Момчетата могат да стартират да се обличат публично едвам откакто навършат 8.
2. Те не гласоподават.
Няма закон, който да не разрешава на кралското семейство да гласоподава. По закон те могат да гласоподават, само че избират да не го вършат, с цел да не бъдат упрекнати в користолюбие към някой от претендентите. Все още се чудим дали Кралицата е гласувала за премиера Тереза Мей на последните избори.
3. Не могат да носят черно с изключение на, в случай че не са в печал


Черното, което всички носим всекидневно, е цвят на печал за кралското семейство. Затова е невероятно да забележим брачната половинка на Принц Уилям в черна рокля. Но пък майка му, принцеса Даяна, се е осмелила да наруши това предписание. През 1994 година, до момента в който към момента е била омъжена на Принц Чарлс, тя се появила в красива черна рокля на годишното лятно празненство на Vanity Fair в Лондон. По-късно тоалетът бил наименуван „ Роклята на отмъщението “, тъй като това бил денят, в който Принц Чарл обществено оповестил за връзката си с Камила Паркър Баулс.
4. Те не ядат миди
Това предписание гласи, че Кралицата и роднините ѝ не би трябвало да ядат животни с черупка по здравословни аргументи. Смята се за рисково, поради токсините, които създават мидите. Това предписание рядко бива нарушавано, само че принц Чарлс го е направил: той решил да посети Фестивалът на стридите в Кент и наложително да опита от неразрешената храна. Има и други храни, които се не разрешават на кралското семейство.
5. Директни наследници не могат да пътуват дружно
В този случай има прочут смисъл: за злощастие самолетите падат, корабите потъват и влаковете дерайлират. Би било извънредно, в случай че фамилията загуби двама от наследниците по едно и също време. Затова е извънредно мъчно да видите принц Чарлс и Уилям да пътуват дружно.
6. Те не могат да дават подписи
Кралското семейство се държи другарски с почитателите си, само че няма никакъв късмет да получите подпис от някой от тях. Вярва се, че е рисково за тях да поставят подписите си върху нещо друго, с изключение на публични документи. Принц Чарлс обаче отново се е отличил: през 2010 година дал подправен подпис, който гласял „ Чарл 2010 “ за една от жертвите на наводнението в Корнуол.
7. Не могат да практикуват никоя друга вяра, с изключение на англиканство
Добре прочут факт е, че монархът във Англия е и глава на англиканската черква. Така че би било много необичайно, само че той/тя практикува друга вяра. В предишното кралското семейство не е можело да подписва брак с хора от друга вяра, само че от 2011 това предписание било променено.
8. Не могат да носят кожа
Според разпоредбите кралските облекла не би трябвало да са прекомерно първокласни. Протоколът предлага на Кралицата и нейните родственици да се появяват измежду обществото носейки кожа или пух, с изключение на на доста специфични събития. Едно от тези събития било визитата на Кралицата в Русия през 1993. Това предписание се отнася единствено до кожените палта – яките и шапките се одобряват.
9. Кралското семейство би трябвало да е дружно на Коледа
Кралското семейство прекарва всяка Коледа дружно в къщата им в Норфолк. Те избират да не споделят фотоси от фамилните си празници. Музеят на Мадам Тюсо обаче си показал по какъв начин би изглеждал този празник и облякъл фигурите на кралските родственици в занимателни пуловери.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР