Животът на децата с увреждания в София може да стане

...
Животът на децата с увреждания в София може да стане
Коментари Харесай

Люлка за деца инвалиди правят в София

Животът на децата с увреждания в София може да стане една концепция по-ведър, като им се обезпечи достъп до местата за игра. За задачата в столицата може да се появи люлка, предопределена за инвалидни колички. Идеята е тя да бъде сложена в парк „ Света Троица “, а с самодейността се е заела Анна Йотовка, създател на фотопроекта „ Различните деца на България “.

„ В този парк стартира всичко. Там щерка ми предходната година се заигра с момиче в инвалидна количка. Дойдоха и други деца, които насядаха до детето. Тогава си помислих, че мога да фотографирам и да демонстрирам децата с увреждания, с цел да бъдат те социализирани, с цел да свикнат останалите деца с тяхното наличие и да не ги пренебрегват “, описа пред Novini.bg Йотовска, която е фотограф.

Така към благотворителната идея за монтирането на профилирана люлка се приобщават доста хора. Особено значими се оказват срещите със фамилиите на деца с проблеми от цялата страна. Защото, както акцентира Анна, децата са щастливи, когато играят. Затова й се желае да виждаме повече контакти с дребните, чиято орис е нелека да обитават в другояче непригодния за тях социална среда.

„ Децата намират метод да споделят със себе си. Те се приспособяват към събитията “, разяснява Анна.

Разказва за няколко срещи на щерка й с деца със Синдром на Даун или аутизъм. Как съученици на щерка й са научили за плана „ Различните “ и с помощта на това се пречупват да поддържат връзка с деца с проблеми.

Анна към този момент е провела среща с кмета на регион Илинден Иван Божилов. Чака се и позволение от „ Зелени системи “. А в това време компания от Пловдив е подготвена да направи въпросната люлка за децата инвалиди. Средства за идеята се набират и в Helpkarma.bg. Ноември пък се чака фотоизложба с благотворителна цел, като средствата, набрани от нея, ще бъдат пренасочени в интерес на децата инвалиди.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР