Животът на десетки семейства от Русе е заплашен. Причината е

...
Животът на десетки семейства от Русе е заплашен. Причината е
Коментари Харесай

Паника в Русе! Блок се разцепи на две, хората са в ужас

Животът на десетки фамилии от Русе е застрашен. Причината е раздвоен на две блок. Само за дни дистанцията сред двете половини е станало 25 см.
Вече поведе от педя дели едната половина на блока в квартал „ Бенковски ” от другата, сподели репортаж на Нова телевизия.

Всички живеещи в блока считат, че повода за разцепването е в честите ВиК повреди. Последната - от преди няколко дни. Тогава пред блока бликва гейзер. От сдружението отстранили повредата, само че хората забелязали, че единствено за няколко дни фугата сред секциите не се усилва, а постройката се накланя.



Причината за пропадането на постройката, съгласно притежателите, е в честите повреди на тръбопровод, който минава на метри от жилищната постройка, а съгласно ВиК сдружението структурата на постройката е добра. Отворили са се фуги, през които минават повърхностни води и подкопават основите.



От общината в Русе дадоха обещание инспекции. Хората от блока се тревожат и за това какъв брой ще коства укрепването на постройката. Повечето от тях са пенсионери и такива строителни работи биха били непостижими за тях.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР