Животът на 49-ото Народно събрание зависи от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

...
Животът на 49-ото Народно събрание зависи от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.
Коментари Харесай

Десислава Атанасова преди срещата с ПП-ДБ: Животът на парламента зависи от нас

Животът на 49-ото Народно заседание зависи от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Това разгласи в коридорите на Народното събрание ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Тя направи изказването си във връзка със създалото се напрежение към избора на Стою Стоев от ПП-ДБ за началник на правната комисия. От ПП-ДБ желаеха това да стане още през днешния ден. ГЕРБ-СДС обаче дружно с всички останали партии в Народното събрание се оповестиха срещу.

Ето какво съобщи още Атанасова:

По отношение на създалия се спор в пленарна зала – джентълменското съглашение, което в градивен и добър разговор постигнахме с ПП-ДБ, не е изчерпано.

Искам да кажа на сътрудниците, че и тогава, и в този момент, то върви с уговорката Народното събрание да работи повече от три месеца – с цел да има ротация и на ръководителя на Народното събрание, а и на ръководителя на правната комисия.

Към този миг ние не знаем какъв ще е животът на 49-ото Народно заседание.

Уверявам сътрудниците от ПП-ДБ, че само от нас и от тях зависи какъв ще бъде животът на Народното събрание. Дали ще бъде задоволително дълъг, че Народното събрание да излъчи постоянно държавно управление и в този случай въпросът за ротация на ръководителя на Народното събрание и на правна комисия няма стои под въпрос. Тогава джентълменското съглашение ще бъде спазено.

Така че чакам сътрудниците от ПП-ДБ за среща с нашия претендент за министър председател и се надявам, че те ще обезпечат дългия живот на българския парламент и постоянно държавно управление, като поддържат Мария Габриел.

Етикети: ГЕРБ-СДС и ПП-ДБДесислава Атанасоваполитическа криза
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР