Животът на 38-годишния мъж, който е баща на 14-годишно момче,

...
Животът на 38-годишния мъж, който е баща на 14-годишно момче,
Коментари Харесай

Събраха 200 000 лв. за живота на млад баща

Животът на 38-годишния мъж, който е татко на 14-годишно момче, се прекатурва преди към 3 месеца, когато чува тежката диагноза. До нея се стига напълно инцидентно. Заболяването обаче се развива бързо и би трябвало неотложно да бъде направена трансплантация на стволови кафези.

В България лекарите дават на Пеньо по-малко от 5% гаранция за изцеление, до момента в който турските им сътрудници приказват за 80%. За задачата обаче младият мъж трябваше да събере 200 000 лв. за 40 дни, с цел да може да замине за Истанбул.

На 29 декември - два дни преди крайния период, средствата са събрани с даренията на хиляди положителни българи, оповестиха околните на Пеньо във Facebook. Пълните проучвания на сестрата на Пеньо - Силвия, която ще му бъде донор, са подготвени. Двамата имат 100% съгласуемост, а Силвия е в доста положително здравословно положение, което значи, че може да се направи така наречен топла трансплантация.

От костния мозък, непосредствено се извличат стволови кафези и се трансферират незабавно, без да се постанова заледяване или други процедури. Това е най-хубавия вероятен вид за транплантация, което дава максимален късмет за триумф.

На 12 януари Пеньо ще бъде признат в болничното заведение в Анадолу, а самата трансплантация ще е на 19 януари. След самата намеса обаче е належащо 38-годишният мъж да остане 100 дни под непрекъснат лекарски надзор, а това не се поема от болничното заведение и се постанова да отседне в хотел. Но защото от дарителската сметка не може да се заплаща нищо друго, с изключение на самото лекуване, акцията за набиране на средства продължава.

Събирането на средства ще се реализира по естествена банкова сметка на името на неговата брачна половинка Пенка. Семейството му се ангажира да дава, както до момента, непрекъсната изразителност за постъпилите пари и документи за направените от горнооряховеца разноски в Турция.

В случай на остатък – парите ще бъдат пренасочени към друга дарителска акция, с цел да оказват помощ на нуждаещ се.

Банковата сметка, по която ще се набират от в този момент нататък средствата, е:

Титуляр – ПЕНКА ПЕЙЧЕВА ПЕНЕВА
IBAN: BG96UBBS80021046000940
BIC: UBBSBGSF ОББ АД – Горна Оряховица
PAYPAL: [email protected]
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР