Животът на 14-годишно момче в Испания беше спасен благодарение на

...
Животът на 14-годишно момче в Испания беше спасен благодарение на
Коментари Харесай

Дрон спаси 14-годишно момче от удавяне

Животът на 14-годишно момче в Испания беше избавен с помощта на новаторска стратегия с потреблението на дронове, която бе въведена на плажовете в южноевропейската страна, съобщи Ройтерс.

След като момчето почнало да се дави в морето край плаж във Валенсия, до него стигнал дрон, който му спуснал избавителна жилетка и то е съумяло да се задържи на повърхността до идването на избавителен екип. Пилотът на дрона описа, че в този миг младежът е бил в доста тежко положение и че към този момент съвсем не е имал сили да плува.

Базираната във Валенсия компания " Дженеръл дроунс " е почнала да работи с испанските плажни спасители през 2017 година, в град Сагунт, северно от Валенсия. Сега компанията разполага с над 30 водачи и техните дронове оказват помощ на спасителите на 22 плажа в цялата страна.

След като е било извадено на сушата, на момчето бил подаден О2 от медиците в пристигналата кола за спешна помощ и то е било откарано в локална болница, където е прекарало едно денонощие.

За първите шест месеца на тази година при разнообразни произшествия в Испания са се удавили общо 140 души, което е с 55 % повече по отношение на същия интервал на 2021 година, сочат данните на испанската избавителна работа, добавя Българска телеграфна агенция.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР