Животът има свое собствено училище. Преподава без почивка, всеки ден.

...
Животът има свое собствено училище. Преподава без почивка, всеки ден.
Коментари Харесай

20 житейски урока, които няма да научите в училище

Животът има свое лично учебно заведение. Преподава без отмора, всеки ден. Често не дава ясни резултати дали сме се справили или сме сбъркали. Рано или късно ни дава да разберем, че колкото и да упорстваме, да се противопоставяме и да недоволстваме, разпоредбите важат за всички от първия до последния ни ден тук.

Бъдете благи

Това е храброст. Много по-лесно е да отвърнете с експанзия, само че в никакъв случай не знаете каква борба води индивидът против вас. Не добавяйте още отрицателни страсти към живота на другите. Проявявайте състрадание и схващане към всеки. Някой ден по този начин ще постъпят и с вас. Неочаквано…

Не спорете и не се карайте

Преговаряйте. Това значи да водите разговор, като употребявате нашия, човешки език. Диалогът значи компромис, ценене на правата, в духа на помиряването се намира същинското решение на спора. Няма напълно победител и напълно губещ – всичко е на половина. Такива победи носят малко задоволство и продължително отчаяние.

Прощавайте

Опрощението е освобождение. В никакъв случай не споделяме да приемате, че неприятните действия са норма. Изхвърлете отрицателните мисли и сила и продължете напред. Иначе обидата може да ви разболее.

Заявете себе си

Вие държите ключа към отношението на другите. И изцяло във вашата власт е да определяте по какъв начин хората ще се отнасят към вас. Отношенията са като огледало и неслучайно хората отвръщат точно по метода, по който сте се отнесли с тях. Затова и силата е във вашите ръце.

Животът не всеки път е обективен

Това е безспорен факт и може би най-трудно одобряваният житейски урок, без значение какъв брой дълго сме на този свят. Лоши неща се случват и на положителните хора. Важно е по какъв начин ще преминете през тези интервали и какво ще научите от тях.

Плачете

Изразяването на страсти не е уязвимост. Сълзите ще ви накарат да се почувствате добре. Освен това е потребно за сърцето. Неравномерното поемане и издишване прави един от най-ефективните разтривки. Та плачете на воля. Особено от наслада.

Пътят е същинската цел

Радвайте се на самия развой. Понякога сме толкоз фокусирани върху крайния резултат, че постоянно пропущаме дребните чудеса по пътя. А точно те трансформират живота в премеждие, за което да си спомняте дълго. Наслаждавайте се на всичко, което видите до момента в който постигнете крайната си цел.

Грижете се за другарствата и любовта

Отделяйте повече време и внимание на приятелите и обичаните си хора. Те са тези, които вървят паралелно с вас по пътя и са подготвени да ви поддържат, когато имате потребност. Избирайте моментите на непосредственост пред спомагателната работа и споделените с близки страсти, пред служебните задължения.

Не се поддавайте на страха

Не пропускайте благоприятни условия, единствено тъй като ви е боязън. Използвайте го като мотивираща мощ, която да ви води към нови провокации и израстване. Много по-често човек съжалява за нещо, което не е опитал, в сравнение с, че се е провалил.

Бъдете положителни

Отнасяйте се към хората по този начин, както бихте желали те да се отнасят с вас. Няма по какъв начин човек, който сее ненавист, да пожъне обич. Неестествено е. Ако желаете хората да са положителни с вас, бъдете и вие такива към тях.

Бъдете най-хубавия си другар

Човекът, с който непроменяемо крачите през живота, сте самите вие. Обичайте се, харесвайте се, бъдете деликатни със себе си. Бъдете удовлетворени. В доста случаи човек самичък си предизвиква най-големите разочарования и проблеми. Без даже да го осъзнава.

Забавлявайте се повече

Учете се на това от децата. Те знаят по какъв начин. А ние сме не запомнили. Позволявайте на тези дребни герои непрекъснато да ви учат на развлечение. Колкото по-малко вземате живота на съществено, толкоз по-леко и прелестно ще пътувате през него.

Бъдете признателни

За всичко. Огледайте се и вижте какво имате. Това е мотив за признателност. Вижте най-близките си хора – те са мотив за признателност. Дори най-дребните неща, които нормално подминавате са мотив да благодарите. Изненадващо е какъв брой бързо и незабелязано хората одобряват всичко, което ги заобикаля за даденост. Но живота и за това има урок – може толкоз бързо да си вземе нещата, които е дал, че на човек да му се завие свят.

Живейте в сегашното

Миналото е минало. Бъдещето към момента не съществува. Градете проекти, само че не изграждайте живота си върху тях. Защото както се споделя в една известна житейска мисъл: „ Ако искаш да разсмееш Господ, разкажи му за проектите си “. Ако съумеете да живеете без предварителни упования, ще създадете в действителност благополучен живот.

Грижете се за здравето си

Здравето е основата на целия живот. Ако тя е нестабилна, всичко останало се разпада. Полагайте грижи за себе си всеки ден. Водете деен метод на живот. Не се лишавайте от нищо, само че и не злоупотребявайте с нищо. Движете се, спете добре и при всяка комфортна опция си подарявайте отмора.

Промените са за положително

Нищо в света не стои на едно място. Всичко се движи и всичко се трансформира. Няма по какъв начин да изживеете един и същи ден два пъти. Това е запазена марка на фантастичните филми. Със сигурност има дежа ву обстановки, само че те също имат своя смисъл. Промените са нещо хубаво и уголемяват мирогледа, усещанията и връзките ни със заобикалящия ни свят.

Никой не ви дължи нищо

Както и вие на останалите. Всичко, което вършиме за другите е по ваше лично предпочитание и морални устои. Не бива да очаквате от другите да са като вас. Това е също един от най-тежко преподаваните от живота уроци, на който множеството хора биват късани неведнъж. Но колкото по-бързо го осъзнаете, ще си подарите доста повече успокоение и ще спестите много разочарования поради постъпките на останалите.

Забавете темпото

Надбягването с времето носи единствено безсилие. Отделяйте си време, животът е по-приятен и логичен, когато не сте непрекъснато на педал. Ритъмът, в който през днешния ден се движи света е замайващ, само че постоянно има място за пет минути „ нищоправене “ или недели, в които всичко се случва бавно.

Не се опитвайте да променяте хората

Единственото, с което ще ви отвърнат е неподозирано противопоставяне. Приемете ги такива, каквито са. Опитайте да ги вдъхновявате със своите дейности. Така е доста по-вероятно да изискат да се трансформират, в сравнение с в случай че им го налагате.

Грешките са уроци

Грешките са неделима част от живота и най-сигурния метод да научите нещо за това по какъв начин той действа. Всяка стъпка по пътя може да донесе неуспех. Но не се фокусирайте над него, а над урока, който обстановката ви носи. Грешете. Просто не повтаряйте една и съща неточност още веднъж и още веднъж.

Текст: Ивайла Влахова

Инфо: http://fashioninside.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР