Животът и здравето на българските граждани е на първо място.

...
Животът и здравето на българските граждани е на първо място.
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: ГЕРБ ще преведе страната и през тази криза

Животът и здравето на българските жители е преди всичко. За да сме единни и да се оправим като общество преди всичко би трябвало да има консенсус. Важно е да има общи здравни и стопански ограничения. Това съобщи депутатът от ГЕРБ и някогашен здравен министър Десислава Атанасова пред Българска национална телевизия.

„ Когато приказваме за лекарствен препарат, би трябвало да стартираме от неговата сигурност. Няма значение коя е страната-производител. Ние сме длъжни да съблюдаваме европейското законодателство. Беше взето решение да се направи обща поръчка от всички страни-членки. Забавянето на доставките на ваксини не е проблем единствено и само на нашата страна “, акцентира тя.

„ Ваксините против COVID-19 в България са доброволни и безвъзмездни, всеки един български жител, може самичък да реши дали да си я сложи. ЕМА е европейската организация, която може да дефинира дали медикаментите са безвредни. В България подобен орган е Изпълнителната организация по медикаментите “, разяснява Атанасова.

Десислава Атанасова прикани за съблюдаване на ограниченията против COVID-19. „ Ако всеки един български жител е виновен към своето здраве и на своите близки, дано бъде виновен “. Тя напомни, че с помощта на дисциплината ни сме постигнали най-либералните ограничения в Европа.

На въпрос по какъв начин могат да скочат приходите в такава обстановка, Десислава Атанасова съобщи: „ ГЕРБ е превеждала страната няколко пъти през рецесии. Сега чакаме отново да преведем страната през рецесията. През цялото това време приходите на българските жители са нараствали, увеличихме и пенсиите. Ние обещахме, че няма да покачваме налозите на българските жители “, акцентира тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР