Животът и съдбата на всеки човек са най-ценните неща и

...
Животът и съдбата на всеки човек са най-ценните неща и
Коментари Харесай

Президентът: Диалогът е задължителен за преодоляване проблемите на пътя

Животът и ориста на всеки човек са най-ценните неща и все по-тревожна става статистиката за жертвите и потърпевшите при пътно-транспортни катастрофи. Диалогът е наложителен за превъзмогването на проблемите на пътя.

Това съобщи президентът Румен Радев, който се срещна през днешния ден на “Дондуков” 2 с управлението и представители на Института за пътна сигурност.

По думите му предприемането на решителни ограничения и смяна в системата за пътна сигурност в страната за запазване на живота на участниците в пътното придвижване са значими.

Стриктното използване на законодателството, проучване в учебните заведения на разпоредбите по пътна сигурност, бяха измежду главните тематики, сложени от представителите на Института по време на срещата, оповестиха от прессекретариата на президента.

Държавният глава изрази съпричастност към тази общественозначима идея и оцени високо поредната гражданска позиция по тези значими въпроси.

Според президента Радев проблемите, сложени на срещата, са настоящи и доста мъчителни за обществото, и за тяхното разрешаване и смяна на тревожните статистики за жертвите при пътно-транспортни катастрофи, е належащо сливане на напъните на всички институции.

„ Диалогът и съдействие са наложителни за превъзмогването на проблемите на пътя, а с цел да има действителен прогрес изключително значимо е присъединяване и на гражданското общество в този спор “, уточни президентът.

Председателят на управителния съвет Руслан Вуцов открои като съществена цел на Института намирането на съответни решения за възстановяване на системата за пътна сигурност, като за задачата се възнамерява провеждането на интернационален конгрес с присъединяване на представители на институции и задгранични специалисти.

Експертът по сигурността на придвижването по пътищата Богдан Милчев прикани за качествено нов модел на ръководство на системата за пътна сигурност, както и за обединен най-малък стандарт за ръководство на риска. „ Необходим е обединен орган, който да дава отговор единствено за пътната сигурност “, съобщи Диана Русинова от Института и добави, че както виновните институции, по този начин и жителите би трябвало да бъдат ангажирани за прекратяване на войната по пътищата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР