Животът и съдбата на всеки човек са най-ценните неща и

...
Животът и съдбата на всеки човек са най-ценните неща и
Коментари Харесай

Румен Радев се е срещнал с ръководството на Института за пътна безопасност

" Животът и ориста на всеки човек са най-ценните неща и все по-тревожна става статистиката за жертвите и потърпевшите при пътнотранспортни катастрофи ". Това съобщи президентът Румен Радев, който се срещна през днешния ден на " Дондуков " 2 с управлението и представители на Института за пътна сигурност, оповестиха от прессекретариата на президента.


Предприемането на решителни ограничения и смяна в системата за пътна сигурност в страната за запазване на живота на участниците в пътното придвижване, прецизното използване на законодателството, проучване в учебните заведения на разпоредбите по пътна сигурност, са били измежду главните тематики, сложени от представителите на Института по време на срещата. Държавният глава е изразил съпричастност към тази общественозначима идея и е оценил високо поредната гражданска позиция по тези значими въпроси.

Според президента Радев проблемите, сложени на срещата, са настоящи и доста мъчителни за обществото, и за тяхното разрешаване и смяна на тревожните статистики за жертвите при пътнотранспортни катастрофи е належащо сливане на напъните на всички институции. " Диалогът и съдействие са наложителни за превъзмогването на проблемите на пътя, а с цел да има действителен прогрес, изключително значимо е присъединяване и на гражданското общество в този спор, е показал президентът.

Председателят на управителния съвет Руслан Вуцов е откроил като съществена цел на Института намирането на съответни решения за възстановяване на системата за пътна сигурност, като за задачата се възнамерява интернационален конгрес с присъединяване на представители на институции и задгранични специалисти. Експертът по сигурността на придвижването по пътищата Богдан Милчев е призовал за качествено нов модел на ръководство на системата за пътна сигурност, както и за обединен най-малък стандарт за ръководство на риска. " Необходим е обединен орган, който да дава отговор единствено за пътната сигурност ", е декларирала Диана Русинова от Института и е добавила, че както виновните институции, по този начин и жителите би трябвало да бъдат ангажирани за прекратяване на " войната по пътищата ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР