Животът е пълен с изпитания. Как се справяме с тях

...
Животът е пълен с изпитания. Как се справяме с тях
Коментари Харесай

Магнезий - минерал за здравето на ума и тялото

Животът е цялостен с тествания. Как се оправяме с тях постоянно зависи от нашето богатство. Последното, от своя страна се въздейства от салдото на витамините и минералите в нашето тяло.
Проявите на отмалялост, липса на воля, липса на сила, разпръскване, главоболие и мускулна дисфункция са индикатори за недостиг на магнезий .
Магнезият е измежду най-важните минерали. Той е нужен за действието на нервната система. Той оказва въздействие над свиването на мускулите и усъвършенства структурата на костите. Магнезият успокоява нервната система и способства енергийния метаболизъм. Задоволявайки дневната дажба от този минерал, ние подобряваме настроението си и усилваме запасите от витална сила.

Дефицит на магнезий
Човешкият организъм има потребност от 300-400 mg на ден магнезий. Тази взаимозависимост се дефинира от пол, възраст, хранене, както и от физическия и психическия стрес.
В стресови обстановки, при спортна интензивност и други натоварвания, потребността от магнезий може да се усили. Например, един състезател се нуждае от към 600 mg магнезий дневно.
Човешкото тяло не може независимо да синтезира магнезий, тъй че би трябвало да контролирате процеса на постъпването му в организма. Когато липсва магнезий, тялото може да компенсира недостига за известно време. То го съхранява в костите и понижава отделянето му, посредством бъбреците. Недостигът, може да е демонстрация на отмалялост, бодърствуване, нервност, нарушена памет и централизация, нарушена мускулна функционалност и конвулсии, изключително тежки в мускулите на прасеца.
Магнезий, против стрес
Дефицитът на магнезий постоянно е разследване от стрес. Работата, персоналният живот, търсенето на баланс сред кариера и семейство, финансови проблеми, липса на сън и доста други фактори. Всички те могат да усилят потребността от този минерал.
При стрес се усилва отделянето на хормони - адреналин и норепинефрин. Това се отразява на отделянето на магнезий от клетките. Големи количества магнезий се отделят с урината. Стресът, физическият или умственият и магнезиевият недостиг са взаимно свързани. Липсата на магнезий усилва напрежението и способства за по-голямото обособяване на магнезий от тялото. Оказва се циничен кръг. При дефицит на магнезий, породен от стрес, е нужен спомагателен банкет на добавки с високо наличие на магнезий или добавки, съдържащи магнезий, в случай че е належащо.
Магнезий и спорт
Митохондриите, микроскопичните „ електроцентрали “, които създават сила. Тя се разпределя в клетките от човешкото тяло. Магнезият е изключително значим за енергийния метаболизъм в мускулите, в това число сърцето.
Професионалните спортисти са наясно с многото изгоди на магнезия. Магнезият има значима роля по пътя им към триумфа. По време на подготовка, заради нараснала мускулна работа и нараснало изпотяване, тялото интензивно изразходва магнезий. За да поддържат мускулната работа, след края на спортната интензивност, спортистите би трябвало да компенсират неналичието на магнезий и течности.
Тези, които се занимават със спорт, след края на интензивна подготовка, могат да одобряват добавка магнезий, в композиция с витамин В2. Допълнителният банкет на магнезий въздейства, върху възобновяване, след аеробни извършения и статични натоварвания.
Магнезиевият откъс е подобаващ за запълване на недостига
Небалансираната диета, потреблението на промишлено обработени храни, водят до дефицит на магнезий в организма. За да се посрещне нарасналата потребност от магнезий, е належащо да се добави с уравновесена диета от храни, с високо съдържани на този минерал.
Магнезият може да е спомагателен източник под формата на биологично дейна добавка. Магнезият под формата на цитрат се усвоява добре от стомаха. Добре се понася и усвоява от организма. Преди да приемете някаква биологична добавка, би трябвало да прочетете деликатно инструкциите.

Магнезий и витамин Б2 в битка, против умората
Магнезият и витамин В2 играят значима роля в човешкия организъм и имат допълващ - синергичен резултат. Заедно, те способстват за понижаване на умората, унищожаване на токсините, енергийния метаболизъм и естествената работа на нервната система.
Стресът, умората, нарушената мускулна функционалност са проблеми на нашето време. Те, са признаци на неналичието на магнезий в организма. Ако вашата диета не съдържа задоволително магнезий, добавките могат да бъдат спомагателен източник, с цел да дават отговор на дневните потребности.
Знаете ли...
Фосфатите, съдържащи се в газирани безалкохолни питиета, пречат на абсорбцията на магнезий. Последицата от това е безпокойствие и раздразнителност.
Липсата на магнезий в организма е мъчно да се откри в лаборатория. Само 1% от минерала е в кръвообращението, останалата част се съхранява в органи и кости.
Учените считат, че писателят М. М. Достоевски е имал недостиг на магнезий. В дневниците си, той е споменавал проблеми с дневни и нощни конвулсии, парестезии и неспокойни нощи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР