Животът е като къща - след построяването си се нуждае

...
Животът е като къща - след построяването си се нуждае
Коментари Харесай

15 начина, по които несъзнателно си тровите живота

Животът е като къща - след построяването си се нуждае от непрекъснато поддържане, с цел да не рухне. Много хора се пробват да си затворят очите за някои действителни проблеми, като по този метод си унищожават живота, без даже да го виждат. Не повтаряйте тази неточност! Трябва да бъдете щастливи, по тази причина се огледайте в близост си, обърнете внимание на нещата, които ви тровят живота и се отървете от тях!

1. Вие си тровите живота, когато не простите. Не приемайте живота прекомерно насериозно. Някои хора ще ви нараняват, а вие на собствен ред ще причинявате болежка на други. Недейте да таите засегнатост и завист, тези усеща единствено ще ви тровят живота и ще ви пречат да се концентрирайте върху в действителност значимите неща.

2. Вие си тровите живота, продължавайки да работите нещо, което не ви харесва. Работите, тъй като желаете сигурност и постоянна заплата... Но дали си заслужава да си похабите живота в сиво всекидневие, вместо да извършите нещо за бъдещето, в което да сте свободни и щастливи?

3. Вие си тровите живота, когато се притеснявате какво приказват другите за вас. Не можете да угодите на всички. Тревогите за това какво мислят другите за вас единствено ви карат да се чувствате непълноценни.

4. Вие си тровите живота, отлагайки непрекъснато взимането на решения. Престанете да чакате идеалните условия, с цел да вземете решение. Вървете и направете това, което би трябвало да се направи!

5. Вие си тровите живота, когато не се грижите за себе си. Вашето тяло е моторът на вашия триумф. Лечението му посредством здравословно хранене и поддържането му посредством здравословен метод на живот ще ви дадат триумф в бъдеще и висока самокритика още в този момент.

6. Вие си тровите живота, когато се оплаквате от всичко . Оплакванията няма да ви оказват помощ, единствено ще ви изпълнят с отчаяние и завист. Насочете тази сила в положителна посока и доста скоро ще получите позитивен резултат.

7. Вие си тровите живота, когато съжалявате за годините, които сте изживели дотук. Не можете да измененията предишното. Вземете си поука от своите неточности и продължете напред. Очакват ви стотици благоприятни условия - не позволявайте на съжалението за минали неща да ви отнеме бъдещето.

8. Вие си тровите живота, когато си избирате несъответствуващ сътрудник. Няма нищо по-ужасно от това да живееш с човек, който не може да те оцени по достолепие и да те направи благополучен.

9. Вие си тровите живота, когато се сравнявате с други . Няма нищо по-унизително за достолепието ви от това. Всички сме неповторими - за какво е нужно да се сравнявате с някой различен?

10. Вие си тровите живота, когато смятате, че парите ще ви създадат щастливи. Парите ви дават независимост, само че има доста простички безвъзмездни неща в живота, които ще ви създадат щастливи. Фокусирайки се напълно върху благосъстоянието и посвещавайки живота си на парите, рискувате да изгубите себе си.

11. Вие си тровите живота, когато не благодарите. Да бъдеш признателен значи да цениш това, което имаш. Ако сте признателни, значи имате богат вътрешен свят и постоянно ще ви е леко на душата.

12. Вие си тровите живота, когато поддържате връзка с несъответствуващи хора . Няма нищо по-лошо от другари, които подкопават вярата ви в личните ви сили.

13. Вие си тровите живота, в случай че сте песимисти. Винаги би трябвало да сте оптимистично настроени и да вярвате, че всичко ще стане още по-добро. Няма по какъв начин да бъдете щастливи, в случай че отношението ви към всичко протичащо се в близост е отрицателно.

14. Вие си тровите живота, живеейки в неистина. Мнозина се пробват да разиграват в свое лице живота на други хора. В резултат на това личният им живот минава, без даже да стартира като хората. Бъдете почтени към себе си за това какви сте в действителност - в това се крие силата ви.

15. Вие си тровите живота, тревожейки се за всичко по света. Никога не си губете времето да се безпокоите за неща, които не можете да измененията - концентрирайте се върху действителността, която ви заобикаля.

Източник: woman.bg
тагове живот прощавам способи оплакване
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР