Животът е изпълнен с радостни и не дотолкова щастливи моменти.

...
Животът е изпълнен с радостни и не дотолкова щастливи моменти.
Коментари Харесай

Японски мъдрости, които ще променят мирогледа ви

Животът е изпълнен с радостни и не дотолкоз щастливи моменти. Въпреки това, за наше положително е да срещаме, даже и компликациите, с усмивка. 

Сайтът diana.bg. разгласява седем японски мъдрости, които ще трансформират вашия светоглед. 

IKIGAI

Открийте задачата в живота си. Намерете повода, заради която се събуждате всяка заран. Изберете нещата, които хармонират с вашите мощни страни, желанията ви и потребностите на света. Това придава смисъл на живота.

Shikаta ga nai

Освободете се от отрицателните за вас неща, които нямате опция да измененията. Осъзнайте, че има неща, отвън вашия надзор, и това е обикновено. Отървете се от тях и се фокусирайте над това, което можете да измененията с цел да живеете по-добре.

Wabi-sabi

Не се стремете непременно и постоянно да постигате съвършенство. Осъзнайте, че нищо в живота не е напълно, в това число вие самите. Вместо да се борите с цел да постигнете всякога съвършени резултати, открийте забавната страна и удоволствието от несъвършенствата, които придават уникалност на живота.

Gaman

Съхранете достолепието си по време на тествания. Винаги показвайте прочувствена зрялост и самоконтрол дори когато преминавате през сложни времена. Запомнете – бъдете търпеливи, устойчиви, изслушващи и разбиращи.

Oubaitori

Не се сравнявайте с другите. Всеки има собствен неповторим път и свои мощни и слаби времена. Важното е да се фокусирате върху своето развиване, а не да се пробвате да се сравнявате с другите.

Kaizen

Винаги търсете способи да подобрите всяка една страна от своя живот. Дори дребните промени могат да доведат до голямо влияние върху живота ви, в случай че сте поредни и упорити. Бъдете търпеливи и работете върху себе си с готовност, пристрастеност, старание и неизменност. Скоро ще бъдете удовлетворени от постигнатите промени и резултати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР