Живот с изкуствено сърце. 35-годишен мъж вече месец живее с

...
Живот с изкуствено сърце. 35-годишен мъж вече месец живее с
Коментари Харесай

Пулс в чанта: Как се живее с изкуствено сърце

Живот с изкуствено сърце. 35-годишен мъж към този момент месец живее с такова. Всъщност имплантирането на по този начин наречената механична помпа замества сърдечната трансплантация . И това се постанова, тъй като у нас са малко донорите.

За хората това може да е чанта с компютър , само че за Георги е избавителният пояс , до момента в който чака за транплантация. Стига до тук след последна форма на сърдечна непълнота. За своя нов късмет за живот Георги разакзва пред. 

" Операцията беше тежка, по-късно 2 седмици в реанимация. В началото ми беше невероятно даже да стана, да се завъртя ", споделя Георги.

Днес има силата на малко дете. Редува разходките с отмора, готви, оказва помощ у дома . Като всеки естествен човек, само че с изкуствено сърце.

" Еевентуално един ден ще мога и да тичам . Като цяло съм жив - по един или различен метод се веселя да бъда измежду вас. С чантичката, която имам и сърцето, което нося на рамо съм удовлетворен и имам шанса да очаквам.

Устройството е вградено в тялото на Георги. С кабел се зарежда компютърът . Работи на акумулатори, които се зареждат. При проблем компютърът дава сигнал. За да върви всичко по проект, би трябвало да се съблюдава прецизен банкет на медикаменти.

" При него особено беше в тежко положение лявата камера на сърцето, която обикновено изпомпва към 5,5 до 8,5 литра в минута , при него изпомпваше под 2 литра за минута. Когато прекомерно дълго се чака, води до увреждане на останалите органи - бъбреци, черен дроб и бял дроб ", описа проф. доктор Димитър Петков, шеф Клиника по сърдечна хирургия в УМБАЛ " Проф. доктор Александър Чирков ".

Апаратът се отпуска от Здравна каса и до момента са вградени над 60 такива устройства у нас. Максималната дълготрайност на живот с изкуствено сърце е 7 години, а през това време единственото, което остава на пациентите, е да чакат. И да не стопират да се надяват.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР