Живот на агрегат в болниците и разговор по телефона с

...
Живот на агрегат в болниците и разговор по телефона с
Коментари Харесай

Ужасът на войната: За живота на агрегат и за трудното решение да останеш в Газа

Живот на елемент в лечебните заведения и диалог по телефона с околните на боязън - по този начин разказва обстановката в Газа Махмуд. Въпреки че е в Йерусалим, той неговите другари от Ивицата описват за ужаса на войната и борбите за оцеляването.



Махмуд прави роман на описа за протичащото се в Газа. Работил е там, в този момент е в Йерусалим, само че в Газа са приятелте му - българи и освен. Едвам реализира връзка.

" Имаше такива случаи, където 10 пъти нали пробвах и в последна сметка имах шанс да приказвам с него. Този мой другар към този момент се е преместил от неговата къща 4 пъти - беше в неговата къща, по-късно се е преместил в къщата на брат му, на сестра му, в този момент на племенничката. Това е нова постройка, където има леговище. 95 % от къщите и блоковете в Газа нямат такова леговище. Освен това имат и бунар там и имат малко опция да имат ток ", сподели Махмуд Абу Ейд.

Експертът Славчо Велков, който добре познава региона на линията Газа, също мъчно се свързва, а и хората там се тормозят да се обаждат постоянно по телефона.



" Операторите там не са техни. Те са израелски и доста елементарно може да бъде установявано мястото, от където се обаждат и да бъде проследяван не толкоз диалога, а това: къде те приказват и от там естествено да бъдат нанасяни ударите ", изясни Велков.

Живот на елемент - по този начин му описали обстановката в лечебните заведения.

" Горивото за агрегатитет в тези лечебни заведения, в това число и за животоспасяващите системи е на привършване ", сподели още Славчо Велков.

И до момента в който едни чакат от дни на границата с Египет, с цел да изоставен линията, други са решили да останат.



" Моите хора не желаят да се изтеглят. Те споделят - по този начин и по този начин - в случай че ще умрем, дано да умрем там, където най-малко хората ни познават ", уточни Махмуд.

Далече от приятелите си, Махмуд ги мисли непрестанно.

" Боли - това, което го виждаме в действителност боли. В такава война нищо не може да победи ", сподели той.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР