Живот извън Земята може би съществува. Това става ясно от

...
Живот извън Земята може би съществува. Това става ясно от
Коментари Харесай

Бактерии с неземен произход са открити върху Международната космическа станция

Живот отвън Земята може би съществува. Това излиза наяве от изобретение на повърхността на Международната галактическа станция.

По принцип при излизането си в Открития Космос астронавтите вземат проби от повърхността на станцията. И там били открити живи бактерии, които съгласно учените са пристигнали от Космоса.

„ Въпросните бактерии се изследват на Земята и наподобява не съставляват заплаха ", съобщи съветският космонавт Антон Шкаплеров, представен от ТАСС.

„ Сега се обясни, че отнякъде върху тампоните са се появили бактерии, каквито в началото нямаше върху модула на МКС. Следователно те са пристигнали отнякъде в Космоса и са се заселили по външната страна на обшивката. В момента се изследват и наподобява, че не носят никаква заплаха ", добави космонавтът.

Шкаплеров оповести също, че редица земни бактерии са оживели по външната повърхнина на станцията, без значение че три години са били в условия на галактически вакуум и температурни промени сред минус 150 градуса и плюс 150 градуса Целзий.

Бактериите били донесени инцидентно от Земята с разнообразни материали, доставени на борда на станцията, с цел да бъдат изследвани в открития космос.

Шкаплеров ще оглави новия екипаж на станцията, който ще бъде изстрелян към МКС на 17 декември.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР