Живо излъчване във Фейсбук от един от протестиращите в Пловдив

...
Живо излъчване във Фейсбук от един от протестиращите в Пловдив
Коментари Харесай

Ексклузивно ВИДЕО показва арогантността на пияните протестиращи от барикадата в Пловдив

Живо лъчение във Facebook от един от протестиращите в Пловдив демонстрира повдигането на барикадата от моста на Марица тази нощ. Видеото е направено от Антон Герасимов, като то демонстрира държанието, както на протестиращите, по този начин и на униформените, написа

От фрагментите се вижда момента, в който служителите на реда доближават към седналите на пътното платно протестиращи.

От последните стартира същинска канонада от обиди към органите на реда, както и към страната: „ Корумпирани нещастници”, „ Нямате обучение, намерете си същинска работа”, „ Искате да ни мачкате ли уе, ей”,”Продажници,нека да види България, по какъв начин ни мачкате. „ Ще палите страната ли, уе”, „ Каква страна сме ни уе, аз ще ви е… п… м… и страната, 1000 лв. не мога да изкарам”, „ Мизерници”.

От своя страна униформените не отвръщат на провокациите и не престават да желаят документи за идентичност на протестиращите. И приканват част от лицата да бъдат тествани за алкохол. Те отвръщат, че може да си пили у дома и това изобщо не визира органите на реда – дали са използвали или не алкохол.

След справката служителите на реда хващат под ръце протестиращите и ги подвигат от пътното платно. Едно от лицата на митинга Стойчо Андреев крещи в този миг и се съпротивлява, само че по никакъв метод не се вижда върху него да се ползва физическа мощ или принуждение.

На видеото се вижда, че цялата акция се следи и управлява от шефа на ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев.

Тази заран от полицията оповестиха, че няма арестувани и отведени в структури на Министерство на вътрешните работи. Проверени на място са 30 лица. 10 от тях са имали престъпни регистрации, като при някои те са повече от една.

Съставени са 2 акта за определяне на административно нарушаване по Закона за българските документи за идентичност. При шест от тестваните лица дрегерът е отчел приложимост на алкохол. Минималното регистрирано количество е било 0.97, а оптималното - 2.38 промила.

В 19 часа пред постройката на Община Пловдив би трябвало да стартира нов митинг. Той е разгласен във Facebook и е под мотото „ Не На Полицейския Произвол В Пловдив “. Очаква се с шествие протестиращите да стигнат до постройката на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи, с цел да изразят недоволството си от премахването на палатковия лагер и барикадите.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР