Живко Тодоров, кмет на Стара Загора, ще бъде издигнат за

...
Живко Тодоров, кмет на Стара Загора, ще бъде издигнат за
Коментари Харесай

Влади – отлюспен. Борисов става депутат

Живко Тодоров, кмет на Стара Загора, ще бъде повдигнат за рекорден 4-и мандат.

Това стана ясно от думи на водача на ГЕРБ Бойко Борисов при среща с актива на партията в житната столица на Тракия.

Този път водачът на ГЕРБ няма да напуща Народното събрание след вота на 2 април. Причината е правосъдната промяна и нейния блокаж от страна на Политическа партия и Демократична България.

Можехме да я приемем в последните 3-4 дни на предходния парламент, само че те ни надиграха с хитрия ход на опитния Христо Иванов и на Кирил и Асен, сподели Борисов.

Той разгласи още, че партия ГЕРБ се е разграничила от някогашния финансов министър Владислав Горанов, който попадна в санкционния лист „ Магнитски “. Бившият министър председател добави, че надълбоко има вяра, че той не е отговорен и се надява да го потвърди.

Вчера беше глобен някогашен наш член Влади Горанов по закона „ Магнитски “. Искам да припомня на тези, които злорадстват, че още тогава беше отхвърлен като министър, народен представител и не взе участие в нито една листа на партията. Ако имат доказателства, има органи, които да проверяват. Аз настоявам, че нито стотинка, нито лев не сме получили от въпросния Божков. Ако някой е получавал, да си носи отговорност. Аз настоявам, че аз и партията не сме взели нито стотинка. Дълбоко имам вяра, че той /Горанов – б.р./ не е отговорен и се надявам да го потвърди. Ние сме се разграничили, съобщи Борисов.

На среща с регионалната конструкция в Стара Загора водачът на ГЕРБ добави, че в първия ден на идващото Народно заседание ще внесат и поддържат препоръчаните от Министерски съвет правосъдни промени.

Според него офанзивата към ГЕРБ от Вашингтон идва поради неприетите правосъдни промени.

Защото аз деликатно и много постоянно приказвам с значимите хора във Вашингтон. Те чакаха това да се случи в тези няколко дни. Това ме навежда на мисълта, че в идващия парламент би трябвало да остана вътре. Те ни надиграха, тъй като ние като партия поехме ангажимент да  изкараме правосъдната промяна, даже и в останалите няколко дни, само че вие като млади зайчета тичахте в устата на вълка – хитрия ход и маневра на опитния Христо Иванов и на Кирил и Асен, съобщи още Бойко Борисов.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР