Живко Тодоров, кмет на Стара Загора, член на ИК на

...
Живко Тодоров, кмет на Стара Загора, член на ИК на
Коментари Харесай

Живко Тодоров: Харвард митът на Петков и Василев е разбит – репресия и празнословия

Живко Тодоров, кмет на Стара Загора, член на ИК на ГЕРБ, в седмичното обзорно политическо предаване „ Беновска пита “ във facebook.com/iliana.benovska и в пита-Радио К2 и по Радио К2 на 93.9MHz на 19-ти март 2022 година, съобщи позиции по следните тематики:

Кирил Петков и Асен Василев

Беновска посрещна Живко Тодоров с одобрение и означи, че са съвсем на една възраст с Кирил Петков и Асен Василев. “Как оценявате тези момчета? ” попита водещата. Живко Тодоров отговори, че работят безгрижно, а е очаквал да са по-подготвени, тъй като такива са били анонсите, а и Харвард звучи съществено. “Това, което виждам през последните месеци, е празнодумство и ще се причисля към Вашия събеседник преди този момент – Красимир Каракачанов, който оцени ръководството до този миг – доста приказки ” сподели Тодоров. Беновска подари на Живко Тодоров тениска Харвард и го прикани да излезе на спор с нея.

Арестът на Бойко Борисов; Свидетелите – Кирил Петков и Васил Божков; Арестите на Цв. Цветанов

“Как ще оцените ареста на Бойко Борисов? Не Ви запитвам като партиен функционер, не Ви запитвам като член на изпълнителната комисия ” попита Беновска. Живко Тодоров отговори, че е участвал на събитията като човек и попита водещата дали е схванала заради каква причина е бил задържан Бойко Борисов. Беновска пожела да изгледат изказването на Кирил Петков от през вчерашния ден, в опит да схванат за какво е задържан водачът на ГЕРБ.

Кирил Петков: Действията на Министерство на вътрешните работи през вчерашния ден демонстрират, че никой не е над закона в България. Аз бях разпитван и дадох своите показания. В момента текат инспекции от европрокуратурата, само че къде е българската прокуратура и дали най-сетне ще застане на страната на българския народ, ще забележим в идващите дни. Моята роля е да дам цялостна независимост на всички органи да работят по отношение на законовите им пълномощия. Никой не би трябвало да изпитва боязън от истината. Само без боязън от недосегаемите България в действителност може да се промени!

Беновска означи, че се е оказало, че не повдигат обвиняване на Борисов, тъй като нямат годни доказателства и нищо обвързвано с Европейската прокуратура. “Това е едно политическо изказване, което няма безусловно никаква стойност. Всеки знае, че всеки човек не може да бъде над закона, а би трябвало да бъде в неговите рамки, тъй че това са безспорни клишета, без обстоятелства ” сподели Тодоров. Беновска подсети какво известие е излязло вечерта преди да бъде задържан Борисов. Националната полиция е изпратила следния имейл с импозантна фотография на постройката на дирекция “Национална полиция ” и напълно малко известие – „ В ход е огромна интервенция във връзка със 120 случая на Европейската прокуратура в България. Извършват се претърсвания и изземвания на доста адреси. Към момента са арестувани Бойко Борисов, Владислав Горанов, Менда Стоянова и Севдалина Арнаудова. Действията не престават “. Тодоров попита какви изземвания са направени, тъй като в следствие се е схванало, че такива няма – няма нови доказателства, няма нищо, което да стимулира подобен арест, а и адв. Менков е пояснил, че това не може да се прави от проверяващ служители на реда, а би трябвало да е от следовател. “Това го виждам като една политическа пушилка, която ще се върне като бумеранг назад към тези, които я проведоха ” сподели депутатът от ГЕРБ. Беновска пожела да изгледат изявлението на Бойко Борисов след излизането му от ареста.

Бойко Борисов: Брутално, гадно, върнаха ни в комунизма. Снощи вечеряме с децата, влизат цивилни, униформени, поемни лица. Разтършуваха цялата къща, дворове. Никакво обвиняване, нищо. Давам Ви последователност на законното, на смяната. След като разтършуваха всичко – барбекюта, изби, тавани, кошчетата на децата, където спят и най-после откриха, че няма нищо. Подписахме протокол, че няма нищо открито и аз мисля, че си потеглят. И те в цялото си стеснение споделят – би трябвало да Ви задържим. Защо, нали нищо не сте намерили? Нали, знае… взимат ни, докарват ни тук и допреди 10 минути 24 часа седим в килиите, нито един полицай, тъй като това към този момент е милиция… това, което в този момент ни дадоха да прочетем, че тъкмо както 44-та година – явява се министър-председател, вика служителите на реда, следователи в неговия кабинет, той се явява очевидец на мафията, на Черепа, стартират да пишат, там стоят без да имат право, стоят финансов министър, вътрешен министър. Момчететата пишат и той им споделя – в този момент, отивайте и ги прибирайте, щото могат да скрият доказателства, а за това нещо ни викаха декември месец. Дойдоха, ревизираха, няма. Издържахме 24 часа, изстинахме. Никакви нови въпроси. Опасявам се, че идващият път могат да ме убият.

Тодоров съобщи, че когато се арестува водачът на опозицията, би трябвало да има доста съществени доказателства и те в действителност да са годни, с цел да може някой да си разреши такава стъпка, другояче в противоположен случай това е принуда. Той разяснява, че задачата е да се принизи водачът на опозицията и да се извърши ритуално ликвидиране, да останат единствено партиите в обединението, които да се схващат по значимите въпроси – какъв да е шеф на Българска народна банка, каква позиция да заемат за войната в Украйна. “Може би, няма нито една тематика, по която те да са на едно мнение. Единственото, което ги сплотява, това е омразата и злобата към Борисов и считам, че това е в основата на този арест ” заключи Тодоров. Той акцентира, че Промяната ръководи много повече от 100 дни и резултатите са никакви – само могат да се похвалят с противозаконния арест. “Двама очевидци има – Кирил Петков и Васил Божков. Какво е основанието за ареста и за какво би трябвало да се прави подобен арест, тъй като арест по необходимост се прави, единствено в случай че се укриват избрани доказателства или може да се окаже напън върху очевидци? Върху кого мога да окаже напън, господин Борисов – върху Кирил Петков или върху Васил Божков? ” попита Тодоров. Той акцентира, че през прехода са направени доста неприятни неща за националните ползи и хората в България, само че в никакъв случай не е имало такова беззакония. Беновска цитира Кирил Петков, който е декларирал, че се укриват доказателства, с които да се повдигне обвиняване. Тодоров означи, че би трябвало да се осъждат неточности като ареста на Иванчева, на Алексей Петров, арести по времето на Цветан Цветанов, тъй като се вижда, че когато не се върви по пътя на правораздаването, всичко се връща като бумеранг. “Всичко, които почитаме правата си и сме тръгнали по пътя на правовата страна, демократична и европейска, каквато желаеме да бъдем, би трябвало да сме непримирими към сходни дейности – както този арест, както Иванчева, когато беше държана няколко часа на открито, по същия метод би трябвало да се осъждат непозволените дейности на Министерство на вътрешните работи и по обратно във времето ” съобщи Тодоров. Беновска означи, че Алексей Петров е спечелил делото против страната. Живко Тодоров показа, че е бил началник на българската делегация в ПАСЕ и България нееднократно е била подложена на критика за непозволените полицейски дейности, които се правят и за жалост те са били способ на доста ръководства, само че това е срамно леке за развиването на демокрацията в България.

Милиционерски акции

Беновска означи, че Живко Тодоров е 3 мандата кмет, общо 12 години, дълги години е в изпълнителната власт и политиката. “Като човек с толкоз политически опит и покрай възрастта на Кирил Петков, бихте ли направил такава спонтанна акция? Това слага под подозрение цялата легитимност и пълнота на качествата на това държавно управление ” попита Беновска. Тодоров отговори, че в никакъв случай не си е разрешавал да притиска или слага някого в унизителна позиция в активността си на кмет, тъй като в случай че искаш да си в ръководството, би трябвало да си уверен демократ и не може да бъде човек, който си служи с тоталитарни средства отпреди 1989 година, само че през годините доста хора в Министерство на вътрешните работи не са го разбирали това. “Всичко би трябвало да бъде по закон и когато някой се упреква и бива съден, това би трябвало да става по правосъден ред, със съответните доказателства ” прикани Тодоров. Той изрази страдание към младите ръководещи, които не са научили уроците, повтарят остарели неточности и влизат в милиционерски ботуш, който потегля да гази, без да признава законите. “Действия, които не са съобразени със закона, усеща се, когато се употребява несъразмерна мощ и когато ръководещият употребява тази мощ за своя персонален интерес и сгода, с цел да може да крепи ръководството си, а не да е в полза на жителите. Трябва да има битка с престъпността и корупцията, склонен съм, те пристигнаха като носители на тази концепция, само че би трябвало да бъде подплатена с нужната експертиза и подготвеност, да се прави всичко в границите на закона. Права в тази страна имат всички жители и никой не може да бъде именуван нарушител преди този момент да бъде потвърдено. Реформата в съда и прокуратурата би трябвало да се отнася и за съзнанието им и да се разбере, че изпълнителната власт не може да бъде облечена в тези милиционерски облекла ” акцентира Живко Тодоров.

Асен Василев пее; Грешките на ръководещите – преди и в този момент

Беновска пожела да разведри диалога малко и описа, че Асен Василев и Делян Добрев са от един роден град и са пели дружно с хора. “Асен Василев беше при нас, на едно от първите си изявленията и с изключение на по сериозните тематики, говорихме леко и за Делян Добрев. Ще видите какво се случи по-късно ” сподели Беновска и пожела да пуснат в ефир по какъв начин Асен Василев запява по време на изявлението от 3-ти юли 2021 година. “Виждате, че ръководещите имат и артистични качества ” сподели Беновска. Тодоров разяснява, че няма срещу сходни изяви на ръководещите, тъй като и те са хора, само че по-важно е дали употребяват властта по верния метод и дали е в интерес на хората. “Има потребност от младежи в политиката, готови и способени хора и в действителност дано не се калят по сходен метод с такива безобразия, тъй като това остава във времето. Както Вие ме питахте за арестите на Цветанов, които бяха преди 10 години. Това не се не помни и всяко едно деяние като ръководещ, което де допусне като неточност, остава и горчи. Този арест считам, че ще горчи дълго време на това ръководство и те размиха мита за младежите от Харвард, които са пристигнали с най-хубави планове да вършат нещо ново и друго. Нищо ново не е измислено, нищо остаряло не е забравено ” разяснява Живко Тодоров.

Работата на ГЕРБ

“На 7-мото национално заседание на ГЕРБ, на изпълнителната комисия, на която сте член, се разпореди да работите за ново ръководство на страната, което да възвърне стабилността, политическия и междуинституционалния разговор, да образува непрекъснати екипи, които да приготвят антикризисна стратегия, да построи непрекъснато настоящ народен избирателен щаб, който в къс период да показа тактика за явяване на предварителни избори. Какво вършиме? ” попита Беновска. Тодоров изясни, че изобщо не е добре да влизаме от избори в избори, тъй като би трябвало да има непоклатимост и ръководство, което да взема решение проблемите, а едни предварителни избори ще хвърлят в още по-голям безпорядък страната. “Вижда се, че методът, по който се стартира това ръководство то не цели да сплотява, да взема решение проблемите дружно с всички институции. Става все по-голяма пропастта сред обособените управляващи. Мнението на президента става все по-критично във връзка с ръководството, което също не е без значение. Под възобновяване на междуинституционалния разговор се има поради това – когато общините кажат, че имат проблем с цената на тока, не могат да си заплащат осветлението и отоплението – ръководството не би трябвало да приема тези претенции като натрапници, които са пристигнали да основават проблеми, тъй като ние тъкмо по този начин се чувствахме на парламентарната комисия, когато представяхме казуса и надали не бяхме упрекнати ” сподели Тодоров. Той съобщи, че ГЕРБ е сериозна партия и би трябвало да си дадат сметка, че са позволили и неточности, като се изключи че са правили и положителни неща за страната. “Когато изправим грешките, би трябвало да желаяме доверието на хората, а ние сме в развой на това да изправим своите неточности, да си научим уроците, които животът ни е дал, тъй като никой не се е научил да бъде управленец и това е един развой, по който вървим всички дружно, тъй че поправяйки грешките си, по-мъдри и по-силни считам, че още веднъж може да желаяме доверието на хората, без това да става за сметка на ползите на страната ” акцентира Живко Тодоров.

Подаръците

Беновска подари на събеседника си Конституцията на Р. България, дружно с български байрак, с благопожелание да пазим националните идеали и полезности.

Така приключи диалогът сред Живко Тодоров и Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване “Беновска пита ” по “Радио К2 ” и онлайн във Facebook и Ютюб на 19-ти март 2022 година.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР