Живко Тодоров – кмет на Стара Загора и водач на

...
Живко Тодоров – кмет на Стара Загора и водач на
Коментари Харесай

Живко Тодоров: Подкрепата ни за културните институти ще продължи

Живко Тодоров – кмет на Стара Загора и лидер на листата на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили, претендентите за нации представители Красимир Вълчев и Тома Биков организираха среща с представителите на културните институти в Стара Загора. В срещата взеха присъединяване и претендентите за народни представители от ГЕРБ – Съюз на демократичните сили Маноил Манев, Радка Манолова-Гинова и Николай Николов.
 
" Община Стара Загора поддържа всички културни институти и ще продължава да го прави, тъй като културата дефинира статута на един град. Представете си каква би била Стара Загора, в случай че ги няма Операта, театрите, музеите, галериите, читалищата и библиотеките. Те са носителите на духовността " – сподели Живко Тодоров. Той благодари на създателите, че дружно в предишни години са съумели да преминат през компликациите, свързани с коронавирус рецесията и затворените зали, казуса с високите цени на тока и напомни, че постоянно са намирани решения.
 
Живко Тодоров подчертава и на направеното през годините в областта на културата – експонирането на Античния форумен комплекс, ремонта на Летния спектакъл, построяването на Музей " Литературна Стара Загора ", цялостното възобновяване на залата на Културен център " Стара Загора " и други Нова визия ще придобие постройката на Драматичен спектакъл " Гео Милев ", който сега се ремонтира и реставрира. Предстои ремонт и на постройката на Библиотека " Родина ". Подготвен е доста добър план за Кукления спектакъл, който е най-хубавият в страната. Живко Тодоров добави, че за неговото осъществяване ще се разчита на поддръжката на страната. Тя би трябвало да влезе в ролята си и при доста други действия, които при служебните държавни управления не се ръководят добре.
 
 Живко Тодоров – кмет на Стара Загора и лидер на листата на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили, претендентите за нации представители Красимир Вълчев и Тома Биков организираха среща с представителите на културните институти в Стара Загора Живко Тодоров – кмет на Стара Загора и лидер на листата на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили, претендентите за нации представители Красимир Вълчев и Тома Биков организираха среща с представителите на културните институти в Стара Загора Източник: ГЕРБ-Стара Загора
Кандидатите за народни представители от ГЕРБ – Съюз на демократичните сили поеха ангажимент за обезпечаване на логистична и финансова поддръжка от страна на Министерството на културата за Националното учебно заведение за музикални и театрални изкуства " Христина Морфова " за решение на дългогодишния проблем с базата.
 
Тома Биков, който е зам.-председател на Постоянната комисия по просвета и медии в 50-ото Народното събрание, съобщи че ГЕРБ – Съюз на демократичните сили се ангажира с 8-годишна стратегия за поправки на базите на културни институти – театри, опери…, с цел да отговорят на европейските условия.
 
" Ще създадем дълбока структурна промяна в целия бранш на културата във връзка с метода на финансиране. Един от най-големите проблеми в театралните изкуства е количественият аршин при финансирането. Държавата е трансформирала шефовете в продавачи на билети. Може да вършат каквото си желаят, единствено да продават билети, като на всеки лев, страната дава още 4 лв.. Дали показват класика, дали възпитават полезности – няма никакво значение. След това ги упрекват в източване на системата. Ще сложим завършек на това и ще въведем качествени критерии за приемане на финансиране ", увери Тома Биков.
 
Той добави, че ангажимент на страната е да поддържа базите, да има театрални трупи, само че би трябвало да подтиква шефовете да слагат преди всичко качеството на продукцията. А тя би трябвало да е директно обвързвана и с възпитанието, и образованието.
 
" Ще чакаме Вашата поддръжка на изборите на 27 октомври, тъй като е извънредно значимо да имаме постоянно държавно управление и хора, които да схващат проблемите и да знаят по какъв начин да ги вземат решение. Аз няма да стана народен представител или министър. Моята задача е да работя тук и в полза на хората в Стара Загора. Водач съм на листата на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили, с цел да оказа помощ да реализираме по-добър резултат на изборите, с цел да се осъществят всички задължения, които сме поели пред хората ", сподели в умозаключение Живко Тодоров.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР