Живко Коцев не е корумпиран, но какво са му скроили,

...
Живко Коцев не е корумпиран, но какво са му скроили,
Коментари Харесай

Бойко Борисов препоръчал Калин Стоянов за министър, защото бил единственият, който няма да го арестува

Живко Коцев не е подкупен, само че какво са му скроили, с цел да го „ сготвят “ е друга тематика, сподели ген. Атанас Атанасов 

Когато се обсъждаше състава на кабинета „ Денков “, водачът на ГЕРБ Бойко Борисов пристигна и сподели „ мен ме интересува само кой ще е вътрешен министър и предлагам този човек (б.а. Калин Стоянов), тъй като съм сигурен, че той няма да ме арестува “. Ние трябваше да съставим държавно управление и ни трябваше болшинство. Другото беше да отидем на следващите избори. Това сподели в „ Тази заран “ по бТВ депутатът от ПП-ДБ Атанас Атанасов.

Искам да кажа на Главчев, че има още 24 часа да уточни различен министър на вътрешните работи, добави той.

След като водещият Златимир Йочев го пита за какво през ноември са поискали оставката на вътрешния министър, а след това е изпаднала от дневния ред на „ смяната “, генералът сподели, че стиснали тогава зъби, тъй като това това означавало да смъкнат държавното управление още тогава. 

„ Имаше да се свърши прекомерно доста и външнополитическа, и вътрешнополитическа работа. Очаквахме, че за ротацията ще успеем да се споразумеем за това да бъдат решени такива въпроси като със Стоянов “, добави той и загатна, че поради него се е разпаднала ръководещата (не)коалиция. 

Бяхме съгласни даже да ротираме Денков с Габриел и той да си остане, призна след това Атанасов. Мога да дам на Главчев цялостен лист с имена на хора, които имат качества да бъдат служебни министри, добави той.

Бившият шеф на Националната работа за сигурност загатна, че е допустимо да се разпъне чадър, с цел да върви свободно търговията с гласовете на гласоподавателите. 

„ Миналата година при започване на август, когато стартира парламентарната почивка в един ден бяха смени множеството шефове на регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи. Това е преди локалните избори и в следствие видяхме, че новоназначените са хора, чиято задача е да покрият локалните купувачи на обединението ГЕРБ – Движение за права и свободи “, акцентира той. 

Генералът приказва и за абсурда с Живко Коцев като посочи, че бил закачен инцидентно в историята с митниците, с цел да бъде отхвърлен. Имало е бригада, която му е оказвала напън, в това число Борислав Сарафов, твърди той.

„ Там е била градската прокурорка, Антон Славчев, началник на КПКОНПИ. Едновременно са му оказвали напън - или подаваш оставка, или влизаш в ареста. Взели са му телефоните, не съм приказвал с него “, сподели Атанасов.

Вижте основната цел, която преследва това мероприятие – да в профил единственият, който не им е преференциален в Министерство на вътрешните работи, разяснява той.

„ На каква позиция бе Живко Коцев на предходните избори “, попита го обаче водещата Мария Цънцарова. 

„ Беше основен секретар. Явно тогава не е бил комфортен и поради това желаят да го махнат “, отговори той.

„ Казвате, че тогава са се купували гласове за ГЕРБ и Движение за права и свободи, а той директно отговаряше за сигурността на вота “, отвърна го пък тя. 

„ Искате да ми кажете, че тогава е бил комфортен, а в този момент – не “, посочи гостът, а журналистката показа, че не можела да разбере по какъв начин се трансформирало това. „ Много ясно ви го изяснявам, а това, че не желаете да го проумеете, си е ваша работа “, съобщи Атанасов. 

Аз пристигнах да дам изявление за идните избори, а вие ме занимавате единствено с това, добави той.

Това е горещата тематика, намеси се в разногласието Йочев. 

„ Това е дейното мероприятие за отклонение на публичното мнение и всички медии са се вторачили върху това, а вървят други процеси. Като виждам не се интересувате от състава на държавното управление. Кой е министър на енергетиката? “, попита Атанасов. 

„ Сто % съм сигурен, че Живко Коцев не е подкупен. Знам за фамилния му живот. Изключително е непретенциозен. Има един апартамент и една кола. Познавам го като съвършен служител на реда. Много добре е квалифициран и е неутрален. Какво са му скроили, с цел да го „ сготвят “ е друга тематика “, акцентира той.

На въпроса каква е оценката му за Коцев, откакто се поддава на натиска, даже и да е от основния прокурор и вътрешния министър, някогашният секретар на Министерство на вътрешните работи сподели, че не всички хора може да устоят на това. 

„ Аз съм бил в такава обстановка и знам защо напрежение става въпрос, когато Филчев ме арестуваше и ме мачкаше. Борил съм се, само че не всички хора могат да устоят на това “, добави ген. Атанасов. 

„ Кабинетът „ Главчев “ е спретнат от Борисов и Пеевски. Това са готови избори, както споделяше един от авторитетните хора в ГЕРБ “, акцентира той.

Това обаче е с помощта на измененията в Конституцията, които вие направихте, отвърна го водещият. 

„ Въпросът беше в това да бъдат лимитирани пълномощията на президента, тъй като видяхме през годините, че служебните му държавни управления поемат прекомерно съществени задължения към страната и се държат като постоянни. Има смяна в Конституцията, която както се вижда официално ще издържи “, съобщи депутатът от ПП-ДБ. 

След като Мария Цънцарова посочи, че Военното разузнаване го ревизира и попита имало ли прогрес във връзка с това, той сподели, че това е пошла история, а след това добави, че шефът на това ведомство живеел на фамилни начела с дама, която е заместник-министър. „ Не бих желал да въвличам тази жена. Тя не се е развела, не дава рандеву на някогашния си брачен партньор, който е родственик на моя консултант Веселин Марков. Той се е опитал да посредничи, с цел да се реши този битов проблем и шефът на военното разузнаване изригна. Да се употребява служебното състояние, с цел да се вземат решение персонални битови въпроси е ужасна история! “, разяснява генералът.

„ И в този момент проруската партия в Народното събрание желае чуване. Ами ще си го получат “, сподели още той.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР