Живко Киряков е митническият служител, който отказа 500 евро рушвет

...
Живко Киряков е митническият служител, който отказа 500 евро рушвет
Коментари Харесай

Разбра се кой е митничарят, отказал на турчин рушвет от 500 евро на ГКПП Капитан Андреево

Живко Киряков е митническият чиновник, който отхвърли 500 евро подкуп и закопча 27-годишен германец от турски произходи с 90 000 недекларирани евро, оповестява „ Монитор “. Той е старши контрольор от Пловдив, а на Капитан Андреево е бил като част от мобилна група проверяващи, стана ясно в съда.

Хасковският областен съд остави за непрекъснато в ареста Бурак Азиметли. В БМВ-то му бяха открити 90 000 евро, които той не заявява на влизане в България от Турция, както към този момент писахме.

" Съжалявам доста, позволих голяма неточност ", сподели Бурак пред съда. Той е роден в немския град Ханау, провинция Хесен. Работел като крупие в игрална зала.

Според проверяващите Бурак не давал и до този миг пояснения за произхода на недекларираните от него 90 000 евро.

Срещу германеца са повдигнати 2 обвинявания. Едното, че е предложил рушвет на митничар, с цел да не извърши служебните си отговорности. Другото е, че не е заявил пренасяната от него огромна сума пари.

27-годишният Бурак Азиметли бе задържан на 12 май. Инспекторът го попитал на немски дали има артикули, пари или полезности за обявление. Младият мъж изпаднал в суматоха и е опитал да подкупи Киряков с 500 евро, с цел да не го ревизира. Служителят обаче отказал подкупа и отклонил колата за цялостна инспекция. Пачките бяха открити в найлонова торба, сложена в гнездото на мястото на аварийна гума.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР