Живеещият в САЩ ислямски проповедник Фетхуллах Гюлен е бил откаран

...
Живеещият в САЩ ислямски проповедник Фетхуллах Гюлен е бил откаран
Коментари Харесай

Гюлен е бил откаран в болница

Живеещият в Съединени американски щати ислямски просветител Фетхуллах Гюлен е бил откаран по неотложност в болница, заяви турският вестник Джумхуриет.

Като източник на информацията вестникът цитира хаштага #Herkul-Nagme в Туитър, за който се счита, че принадлежи на придвижването на Гюлен, наричано ФЕТО. Съобщава се, че сърцето на Фетхуллах Гюлен е спряло. Лекарите са съумели да го върнат безусловно към живота. Личният доктор на Гюлен Суат Йълдъръм, за който се твърди, че е неговият непосредствен и приближен човек, положил големи старания, с цел да избави проповедника.

Властите в Анкара упрекват 81-годишният просветител Фетхуллах Гюлен и неговото придвижване Фетхуллахистката терористична организация (ФЕТО) в образуване на опита за прелом на 15 юли 2016 г, който имаше за цел да смъкна президента Реджеп Тайип Ердоган.

Фетхуллах Гюлен, доктор Суат Йълдъръм и други сподвижници на ФЕТО бяха наказани от турски съд задочно на пожизнен затвор. Анкара от дълго време упорства пред Вашингтон да ѝ съобщи Фетхуллах Гюлен, който живее в щата Пенсилвания, както и неговите сподвижници. Засега дипломатическите ѝ старания остават несполучливи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР