Живеещият от години в ЮАР висаджийски бос Красимир Каменов –

...
Живеещият от години в ЮАР висаджийски бос Красимир Каменов –
Коментари Харесай

Къро броил 400 бона за отстраняването на Наумов

Живеещият от години в ЮАР висаджийски необут Красимир Каменов – Къро, който управлява от там стабилен дял от гангстерската империя ВИС-2, стои зад отвличането и последвалата екзекуция на безследно изчезналия през далечната 2003 година мафиот Методи Методиев – Мето Илиенски.

 

Това излиза наяве от следствието, ръководено от екип прокурори от Софийска градска прокуратура, следователи от Национална следствена служба и криминалисти от ГДНП. Информация за течащото следствие против Къро първо бе обявена по Българска национална телевизия.

 

Той е разследван за цяла серия неразкрити досега мафиотски изтезания. Според свидетелски показания той е гарант на най-малко 5 убийства, случили се през годините. Запознати с течащото сега следствие настояват, че разплитането на незаконната империя на Къро, е почнало още преди година след арестите на Кристиян Илиев и Боян Табаков, упрекнати като физически причинители на убийството на ексченгето Любомир Иванов, което бе убито от наемник пред дома му в „ Лозенец “.

 

Разследващи настояват, че Къро поръчал убийството му, защото ченгето крадяло от общия им бизнес с незаконно произвеждане и контрабанда на цигари. За да осуети следствието против него, Каменов е поръчал отстраняването на началника на отдел „ Убийства “ в ГДНП Михаил Наумов.

 

Неотдавна от прокуратурата разпространиха аудиозаписи от телефонни диалози сред Къро и негов доближен, от които излиза наяве, че за отстраняването на Наумов от Министерство на вътрешните работи, са платени 400 бона.

 

Сред мафиотските изтезания, поръчани от Каменов се откроява мистериозното изгубване на висаджийският началник Мето Илиенски на 29.11.2003 година, който е със статут на втория човек във ВИС-2 след боса Георги Илиев.

Почти две десетилетия по-късно, мистерията „ Мето Илиенски “ е напът да бъде разгадана.

 

Защитен очевидец на обвиняването, който дълги години е бил в обкръжението на Къро твърди, че Илиенски е бил убит в тил малко откакто се е качил в „ Ауди “-то.  Заповедта за убийството му е издадена персонално от Каменов и е изпълнена от братята самбисти Радослав и Николай Бикови, общоизвестни в ъндърграунд средите като Византийците, които по това време работели като персонални охранители на Къро.

 

Според разкритията, Илиенски е бил подведен от Каменов да се видят незабавно за решаването на наложително зародил проблем в организацията. Не излиза наяве дали Къро е имал глоба от Георги Илиев за очистването на Илиенски или е работил без да пита. След убийството трупът на Мето е бил изгорял в крематориума на Софийските гробища със съдействието на траурна организация, благосъстоятелност на висаджия.

 

През есента на 2013 година братя Бикови също изчезват по схемата „ Мето Илиенски “. Към днешна дата Радослав и Николай към момента се водят безследно изчезнали и се търсят с жълта бюлетина на Интерпол.

Наскоро постъпили свидетелски показания разкриват, че Византийците са убити по напътствие на Къро и техните тела също са били изгорени в крематориума.

 

Като претекст за изтезанието им се показва изборът им да работят за Христофорос Аманатидис след подялбата на бизнеса сред Таки и Къро преди десетилетие.

Каменов е разследван и като причинител на несполучливото мафиотско ликвидиране на Златомир Иванов – Баретата пред правосъдната палата през януари 2013 година

Баретата оцеля с помощта на носената от него бронебойна жилетка и редицата животоспасяващи интервенции в „ Пирогов “.

 

Свидетели на държавното обвиняване настояват, че Къро персонално е стрелял по него. Баретата попаднал на мушката му поради опита му да влезе в бизнеса с фитосанитарния надзор по границите, следен от Каменов.

Прокуратурата разполага със свидетелски показания, че Къро е виновен и за гибелта на шефа на общинската столична компания „ Паркинги и подвижност “ Марчело Доковски, който напролет на 2011 година почина при пожар в дома му, който бе съзнателно провокиран. Тогава незнайни подпалиха входната врата на жилището му.

Инфо: Уикенд

Тагове: Красимир Каменов – Къро Кристиян Илиев Боян Табаков Михаил Наумов Златомир Иванов – Баретата Христофорос Аманатидис – Таки Радослав и Николай Бикови Византийците Марчело Доковски
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР