Живеещите в Украйна руски граждани няма да могат да гласуват

...
Живеещите в Украйна руски граждани няма да могат да гласуват
Коментари Харесай

Киев: Руснаците в Украйна няма да могат да гласуват на президентските избори в неделя

Живеещите в Украйна съветски жители няма да могат да гласоподават на президентските избори в неделя, защото достъпът до съветските дипломатически задачи ще бъде блокиран, обявиха управляващите в Киев, представени от Агенция Франс Прес.

„ В неделя - 18 март 2018 година, ограниченията за сигурност към основаните в Украйна съветски дипломатически задачи в Киев, Харков, Одеса и Лвов, няма да разрешат достъп до представителствата на съветски жители, гласуващи на изборите “, съобщи вътрешният министър Арсен Аваков.

Съобщението е в отговор на решението на Русия да анексира през 2014 година Крим, където за първи път в неделя ще се гласоподава за президент на Руската федерация.

 „ Украинското вътрешно министерство акцентира, че е недопустимо произвеждането на противозаконни избори на украинска суверенна територия в нарушаване на всички правила на интернационалното право “, показва Аваков в страницата си във Facebook.

Той също така се стимулира с „ Руската нападателна хибридна война против Украйна “ и „ окупацията на части от Донецка и Луганска области “.

Изборите в неделя на 18 март ще съвпаднат с 4-ата годишнина от подписването на указа, с който президентът Владимир Путин разгласи полуострова за част от Руската федерация.

Путин, който е на власт в Русия от 2000 година, евентуално ще завоюва изборите със 70%, сочат анкети. Ако бъде избран отново, той ще получи мандат за ръководство до 2024 г.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР