Живеещите в Младост 1 излизат на протест срещу застрояването на

...
Живеещите в Младост 1 излизат на протест срещу застрояването на
Коментари Харесай

Жители на Младост отново излизат на протест

Живеещите в " Младост 1 " излизат на митинг против застрояването на градинка за отдих в квартала. Лице на митинга е Баба Бонка, която е изпратила писмо до премиера, в което споделя по какъв начин преди 40 години е засаждала дръвчета в градинката, която ще се изсече.
Проблемно е мястото в карето сред блоковете 1А, 3 и 36-и. Преди години този терен е взет от страната, след което през 2009 година е върнат на пет от наследниците. Те са намерили вложител, който желае да строи два пететажни магазина. Хората от квартала обаче са изрично са срещу.
Жителите желаят градежът да бъде спрян напълно и да не се поставят заграждения.
От ефира на Bulgaria ON AIR жителите се обърнаха с зов към премиера да се запознае с техния случай, да им обърне внимание и да не разреши градеж и обграждане на мястото.
" От Столична община са наясно, че проблемите с презастрояването в София са съществени и в тази част на " Младост 1 " и други региони. Оказа се, че подробните устройствени проекти не работят. Отстоянията сред блоковете не са задоволителни, съответно в " Младост 1 " няма останали блокови пространства, няма задоволително паркинги, всичко се опорочава ", показа Кристияна Тодорова от Инициативния комитет " За Зелен Младост " в " България заран ".
Петимата притежатели на терена са съгласни да се откажат от строителството, в случай че на всеки от тях се даде по един апартамент като обезщетение.
" По мотив днешния митинг в " Младост " 1 против застрояването на следващата зелена повърхност в региона – тази сред блокове 1А, 3 и 36, Десислава Иванчева и Биляна Петрова осведомяваме нашите съграждани, че февруари 2018 година, 2 месеца преди ареста ни, ние поискахме подпомагане за запазването на тази зелена повърхност като на притежателите на парцела се предложи подмяна с общински или държавни парцели ". Това оповестиха в това време от екипа на Иванчева и Петрова.
Оттам приканват кмета на София Йорданка Фандъкова и Общинския съвет да намерят метод да обезщетят притежателите на естествено озеленената и залесена повърхност сред блокове 1А, 3 и 36, с цел да остане тя непокътната за прилагане от жителите на Младост. " Настояваме вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов да изясни какво има намерение да прави с парцелите на Министерството в " Младост " и за какво е разпоредил изсичането на здрави дървета в един тях. Призоваваме също нелегално определения от Столичния общински съвет и.д. кмет на Младост арх. Румен Русев да потърси сметка за безстопанствените и рискови за здравето и живота на жителите някогашни парцели на Министерство на защитата ", декларират още Иванчева и Петрова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР