Живеещите в интимна връзка трябва да бъдат включени в Закона

...
Живеещите в интимна връзка трябва да бъдат включени в Закона
Коментари Харесай

Адв. Людмил Рангелов: „Интимна връзка“ трябва да се включи в закона, но с по-стегнато определение

Живеещите в интимна връзка би трябвало да бъдат включени в Закона за домашното принуждение, само че определението би трябвало да е по-стегнато. Това разяснява в предаването „ Тази заран “ по bTV юрист Людмил Рангелов по отношение на готвените законови промени, поради които депутатите ще пресечен ваканцията си.

 

Предложенията за промени в Закона против домашното насилие предвиждат в кръга на отбрана да бъдат включени и лицата, които са в „ интимна връзка ”, без безусловно да съжителстват. В момента наредбите дават протекция единствено на родственици, съпрузи и съжителството без връзка (конкубинат).

 

В плана на ПП-ДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи се предлага и определение за интимна връзка: „ непринуден, релативно дълготраен съюз сред две лица, който поражда и съществува като фактическо положение, без да е належащо спазването на правно контролирана процедура и без значение дали лицата споделят едно домакинство, като водещ детайл е строго персоналният темперамент на техните връзки ".

 

Адвокат Рангелов признава, че е комплицирано да се даде определение на интимната връзка.

 

Случаят „ Дебора “

 

Той разяснява и делото по случая с нападнатото 18-годишно момиче от Стара Загора, което получи 400 шева диря нахлуване. Обвинен е някогашният ѝ другар Георги Николаев.

 

След необятният публичен отзив поради определението „ лека телесна щета “ за пострадванията на момичето и освобождението на обвинения през вчерашния ден оставка подаде зам.-окръжният прокурор на Стара Загора Георги Видев и правосъдният доктор, направил съдебномедицинската експертиза за раните ма момичето.

 

„ Чух към този момент двама експерти, правосъдни лекари, да споделят, че техният сътрудник вярно е заключил, че става дума за разстройство на здравето, което не е рисково за живота “, разяснява Рангелов.

 

По думите му в тази ситуация съдът е трябвало да разсъждава върху обезобразяването, което пострадванията са предизвикали.

 

„ Този доктор най-вероятно няма такава подготвеност и не е належащо, когато му е сложена задача да изследва на общ принцип медико-биологичните характерности на пострадването. Той е стигнал до извод, че пострадванията всъщност са предизвикали краткотрайно разстройство на здравето, а не заплаха за живота “, посочи юристът.

 

Разследвания варненски прокурор Владимир Чавдаров

 

Ранеглов разяснява и проблема с разследвания апелативен прокурор на Варна Владимир Чавдаров, на който е юрист.

 

Прокурорът е разследван за искане и приемане на рушвет. А в това време преди дни в дома му бяха открити 321 противозаконни патрона. В служебната му каса са открити 20 000 лева, както и 49 000 евро.

 

Според бранителя му това са спестени пари от заплати, а боеприпасите са малко над допустимите за законно притежаваните от Чавдаров оръжия.

 

Прокурор Владимир Чавдаров не е комфортен на новата власт в прокуратурата, счита юрист Рангелов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР