Живеещите в Европа турски граждани, т.н. гастарбайтери, се завръщат след

...
Живеещите в Европа турски граждани, т.н. гастарбайтери, се завръщат след
Коментари Харесай

Интензивен е трафикът на Капъкуле към България

Живеещите в Европа турски жители, тъй наречените гастарбайтери, се завръщат след ваканцията в Турция по домовете си. Основният поток минава през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капъкуле/Капитан Андреево ", заяви Българска телеграфна агенция. Трафикът на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капъкуле " в посока България е извънредно натоварен, осведомят турските медии. Образували са се дълги опашки от коли и пасажери.

Към момента над хиляда коли са се натрупали от турска страна на " Капъкуле " в очакване да излязат от Турция и да преминат през " Капитан Андреево ". Повечето от пасажерите са от Белгия, Германия, Холандия и Франция, осведомиха от турската митница.

Според управата всичките 10 гишета на " Капъкуле " работят без спиране, с цел да отговорят на натоварения трафик, само че на " Капитан Андреево " прекосяването става постепенно заради дългите инспекции. Според информации в Турция, на " Капитан Андреево " се работи по-бавно, с по-малко личен състав, което забавя трафика и усложнява прекосяване на пасажерите.

Трафикът на " Капъкуле " към България през месец юли се е нараснал с 19 % в съпоставяне със същия интервал на предходната година. По данни на турското министерство на търговията в интервала, за който става дума, през Капъкуле са излезли 24 399 коли и са влезнали 22 093 МПС.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР