Живеещите в блок Ахелой“ 2 в Русе изкараха месец само

...
Живеещите в блок Ахелой“ 2 в Русе изкараха месец само
Коментари Харесай

Абонати на Топлофикация“ – Русе останаха само с топла вода

Живеещите в блок „ Ахелой “ 2 в Русе изкараха месец единствено с вряла вода. В същото време огромна част от хората в центъра от седмица са без топла вода поради поправки на „ Топлофикация “.

Русе

Всичко стартира преди месец. Студената вода в блок „ Ахелой “ 2 в Русе стопира и от крановете потича вряла, за смут на всички, които живеят там – най-вече пенсионери.
Милка Богданова, домоуправител: От двете чешми тече топла вода, даже не можем да се окъпем. Хората плачеха за студена водичка. Шишетата пълним, като пуснат за малко студена, и минерална.
Обезпокоени, хората пишат и в обществените мрежи за казуса. Стигат и до „ Топлофикация – Русе “, които изпращат свои чиновници на място.
Милка Богданова, домоуправител: Тук пристигнаха „ Топлофикация “ и споделиха – при вас е казусът.
От „ Топлофикация “ – Русе потвърдиха за Българска национална телевизия 2, че студената вода в блок „ Ахелой “ е спряла не поради техни действия, а евентуално поради частен ремонт в баня.
Севдалин Желев, изпълнителен шеф на „ Топлофикация Русе “: Ходиха наши хора, да, казусът е вътрешен.
Българска национална телевизия: Тоест, не идва от вас казусът, а е частен, по този начин ли?
Севдалин Желев, изпълнителен шеф на „ Топлофикация – Русе “ : Ами да, несъмнено.
И макар че от „ Топлофикация “ настояват, че не носят отговорност за проблема в „ Ахелой “, откакто пострадалите подадоха сигнал, студената им вода потече.

В същото време от седмица хората в централната част на Русе са принудени да употребяват единствено ледена вода. Този път поради планувани поправки на „ Топлофикация “, които би трябвало да приключат до два дни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР