Живеещите в блок 76 в град Кюстендил се заеха с

...
Живеещите в блок 76 в град Кюстендил се заеха с
Коментари Харесай

Да направиш градинка по европейски образец по време на карантина в Кюстендил

Живеещите в блок 76 в град Кюстендил се заеха с изработката на градинка по европейски пример и то в изискванията на карантина. Инициативата бе подета от Даниел и Евелина Даскалови и домоуправителите Борислава и Иван Маврови и по-късно в нея се включиха съвсем всички, живеещи в блока. Те са хората, които напълно със свои средства направиха от елементарна градинка пред блока, едно доста по-приятно място за отдих и отмора.

Изградени са беседка, озеленителни площи и три градинки със сезонни цветя и дръвчета. Завършването на самодейността продължава с цялостна мощ и се чака градинката да бъде довършена до края на изключителното състояние, тъй че живущите в блока да й се радват през пролетните и летните месеци.

" Направихме го, с цел да ни бъде по-приятно да седнем пред блока, да пием кафе и да си приказваме, до момента в който усещаме аромата на красивите цветя. Мисля, че сега е много по-приятно за окото. Иначе преди беше просто една морава. Остава ни още малко да доокопаем. В момента косим тревата и вероятно пролетта или есента ще засадим още цветя. Направихме две градинки със сезонни цветя и дръвчета, завършени с камъни. Пред блока има и скамейка дружно с място за отдих. Мисля, че се получи ужасно! ", показа Евелина Даскалова. 

" Инициативата е на Даниел и Евелина Даскалови, само че когато с мъжа ми разбрахме за нея, незабавно я подкрепихме като домоуправители. Блокът ни постоянно се е отличавал от останалите поради положителните хрумвания на живущите в него и поради това, че каквото и да става постоянно сме единни. Доказахме го и този път в това мъчно време на карантина. ", добави домоуправителят Борислава Маврова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР