Живеещите на ул. „Преспа са сюрпризирани от едностранно прекратяване от

...
Живеещите на ул. „Преспа са сюрпризирани от едностранно прекратяване от
Коментари Харесай

Йордан Василев към живеещите на „Преспите“: Когато стана кмет, спирам бутането на гаражите

Живеещите на ул. „ Преспа " са сюрпризирани от едностранно преустановяване от страна на районната администрация на договорите за наем на гаражите им и заради тази причина потърсиха помощ от претендента на „ Българска социалистическа партия ЗА БЪЛГАРИЯ " за областен кмет, инж. Йордан Василев. Шестте блока, всеки с население колкото едно село, намиращи се в една от най- рисковите елементи на града, остават без места за паркиране на персоналните си коли.
Хората имат контракти за наем с общината и постоянно си заплащат дължимите суми. Въпреки че някои от договорите са възобновени преди два месеца, всеки един от наемателите е получил писмо, че в едномесечен период би трябвало да демонтират гаража си, заради капиталови планове на общината за благоустрояване на терена. В противоположен случай, администрацията наложително ще се погрижи за премахването, а разноските ще заплатят притежателите на металната структура, написа още в писмото.
„ Това е най-крайната обитаема източна част в града, в непосредствена непосредственост до кв. „ Столипиново ". Затова се тормозим от обири и похищения над колите ни ", показват паниката си жителите. Те показват още, че уличното осветяване не се поддържа и в по-голямата си част сега не свети, което също е причина за закононарушения.
„ Помня като дете, че тук, пред гаражите беше тиня и треволяци. Ясно е, че няма да можете да паркирате колите си повече тук. Ясно е, че Общината няма план, няма и пари да облагороди региона! ", съобщи инж. Василев.
„ Изберете ли ме за кмет на региона, ще анулира заповедта за срутване на гаражните кафези до приемане на план за облагородяване на региона и обезпечаване на финансиране за осъществяването му ", безапелационен е претендентът за кмет на „ Източен " с № 56 в интегралната бюлетина.
„ Това е отмъщението на Николай Чунчуков - неговото сбогом към нас, откакто няма повече да бъде кмет ", считат живеещите там. Те категорично обявиха желанието си да създадат жива верига, в случай че се стигне до нахлуване на багери към техните гаражи. Йордан Василев в поддръжка към тях ще им помогне с организирането на подписка, която ще бъде подадена в Общината дружно с писмо в символ на неодобрение с неспазване на контракта и тъпчене на човешките права на жителите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР