Живеещи в района автогарата във Варна сигнализираха, че достъпът до

...
Живеещи в района автогарата във Варна сигнализираха, че достъпът до
Коментари Харесай

Варненци без достъп до гаражите си заради строителството на булевард Левски

Живеещи в региона автогарата във Варна алармираха, че достъпът до гаражите им е неосъществим. Причината за парадокса е построяването на пешеходна зона и бордюр, които заемат част от локалното пътно платно, по което до неотдавна са минавали. Строителните действия са част от плана за доизграждане на бул. " Васил Левски " в града.

Варна

Потърпевшите обявиха, че нямат достъп до гаражите си от началото на януари. Подали са сигнали до Общината, само че без резултат.
Пейо Петков: " Никой не е идвал при нас, с цел да види това, което действително се строи. " Николай Иванов: " Не можем да вкараме вътре колата си, не можем да минем отникъде. " Георги Тодоров: " Едно моторче може да влезе, само че не и кола. "
Освен че не могат да употребяват гаражите си, хората са обезпокоени, че при всеки пороен дъжд домовете им ще бъдат наводнени. Мястото, където живеят, е в ниската част на булеварда. Въпреки това за дъждовната вода са построени единствено две дребни шахти. Високият бордюр също ще пречи на оттичането на водата.
Георги Тодоров: " Преди имаше построени шахти. Отделно каналът, който беше настоящ, поемаше тази вода, а в този момент всичко това към този момент е анулирано. " Пейо Петков: " Въпросът ми е също към хидроинженера, по какъв начин го е пресметнал, че две шахти ще могат да поемат тази вода при едни превалявания, в случай че в края на улицата имаше 4 шахти и водата отиваше към дерето. "
Директорът на общинската дирекция " Инженерна инфраструктура и благоустрояване " Петър Гърбузов съобщи, че локалното пътно платно ще бъде разширено и хората още веднъж ще могат да употребяват гаражите си. Ще бъде решен и казусът с оттичането на дъждовната вода.

А ние ще проверим дали обещаното ще бъде изпълнено.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР