Живеещи в ж. к. Изгрев“ във Варна организират протест за

...
Живеещи в ж. к. Изгрев“ във Варна организират протест за
Коментари Харесай

Варненският квартал „Изгрев“ излиза на протет

Живеещи в ж. к. „ Изгрев “ във Варна провеждат митинг за понеделник, научи Moreto.net. От 17:30 до 18:30 часа на бул. “Хр. Смирненски “ пред входа на Военоморската болница, жителите ще изразят несъгласието си с дискриминирането, която общината упражнява по отношение на тях, съобщи moreto.net.

Протестът се провежда поради проблемите в квартала като липса на инфраструктура, канализация, както и за безпричинно високите налози.

Според основателите на стачката, ж.к. “Изгрев “ е квартал единствено на хартия, с цел да заплащат 2 пъти по-големи данъци от тези, които се начисляват във „ Владиславово “. Същевременно за инфраструктурата общината няма средства, жалват се живеещите в региона.

Жителите на квартала са на мнение, че община Варна би трябвало да им върне парите за налози, защото не се влагат никакви средства в инфраструктура на квартала. В писмото написа, че " Квартал " е единствено " на хартия " - за заплащане на налози, а „ когато би трябвало да се построи инфраструктура, за нас все няма средства и не сме предпочитани “! Гражданите желаят или инфраструктура, съответстваща на заплащаните налози или данъците им да бъдат понижени два пъти. 

Протестиращите възнамеряват да затворят булеварда.

Припомняме това не е първият път, в който жителите на квартала ще излязат на митинг. Проблемите са от години и митингите също. 

Протестните дейности ще се организират всеки понеделник от 17:30 до 18:30 ч. пред Военноморска болница, заканват се жителите на квартала.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР