Живеещи и работещи в кк “Чайка организират своя втори граждански

...
Живеещи и работещи в кк “Чайка организират своя втори граждански
Коментари Харесай

Протест срещу лоша инфраструктура затваря пътя за Златни пясъци

Живеещи и работещи в кк “Чайка ” провеждат своя втори цивилен митинг против положението на инфраструктурата в комплекса, оповестяват уредниците му.

Той ще се организира в събота (19 март) от 10.30 ч. на отбивката до Слънчев ден. Недоволните предизвестяват, че ще затворят краткотрайно пътя за Златни пясъци.

По думите им дейностите им са ориентирани против безобразното положение на инфраструктурата в региона и трайния отвод на институциите да трансформират това.

Вчера от Община Варна оповестиха, че ремонтът на уличната инфраструктура в курортен комплекс " Чайка " е част от огромна им стратегия за облагородяване на региона, която включва и реновиране на улиците в местността Ален мак, възобновяване на панорамния път Варна - Златни пясъци и на сектора от път VAR 1082, попадащ в обсега на свлачище „ Трифон Зарезан ”. Срокът за реализация е до 3 години, а финансиране ще се търси от държавния бюджет или посредством дълготраен заем.

Въпреки това митинг ще има, съобщи за Moreto.net Борислав Драгиев и добавя, че няма да спрат с настояванията си, до момента в който не видят бързи и съответни дейности от институциите.

Ето какво още споделят поданици на кк " Чайка ":

За да покажем на властта - национална и локална, нашата твърда решителност да доведем до край борбата си за естествени условия за живот и бизнес, учредихме собствен Граждански комитет за развиване на кк “Чайка ”, който в действен порядък да съставлява многохилядната ни общественост и да дава отговор гражданските ни начинания да са в сходство с настоящите правила и правила.

Тъжен факт е, че в нашата страна нищо не се реализира без митинг или обществен скандал. Опитахме с положително да обърнем внимание върху казуса с уличната мрежа. Алармирали сме нееднократно институциите. Не ни се получи.

Една година търпяхме и разкопки с вярата, че, когато всичко завърши, ще имаме канализация и порядъчен път. И това не се случи.

Уморихме се да оцеляваме в лунен пейзаж, до момента в който ни убеждават, че сме в 21-ви век и живеем в третия по величина български град. Писна ни да събираме колите си на части на път за у дома, до момента в който от бюджета се заплащат десетки милиони на компании, които сякаш асфалтират. Уморихме се да вършим туризъм в пандемия, а в този момент - и наоколо до война, и все да сме невидими за властта с проблемите си.

Няма причина да плащаме високи налози, а да обитаваме територия, която наподобява повече на следвоенна, в сравнение с морска столица.

Като прибавим към инфраструктурните проблеми и обстоятелството, че от 15 години живеем и посрещаме туристи в действителност сред улични дупки, кръпки и най-голямото и рисково свлачище в България - това на “Трифон Зарезан ”, можем без терзание да кажем, че ние - живеещите в курортен комплекс “Чайка ”, сме подложени на систематичен административен геноцид.

Затова взехме решение да кажем завършек на примирението и да настояваме за решения - бързи, съответни и ефикасни. След като писмата и жалбите до институциите не дават резултат, ще принудим властта да ни чуе и да ни види.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР