Живеем във времето на големите индулгенции. Всичко е свързано с

...
Живеем във времето на големите индулгенции. Всичко е свързано с
Коментари Харесай

Каква цена плаща Борисов за оставането си във властта?

Живеем във времето на огромните индулгенции. Всичко е обвързвано с търсенето на индулгенции – по 50 лв., по 40 лв., на този, на оня. Обещания за по-високи заплати. Това е нещо, с което явно ръководещите желаят да останат на власт, да си купят успокоение, да си купят време. Това мнение изрази пред БНР политологът Петър Чолаков.

Той даде образец с желаната оставка на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, като акцентира, че Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи също се пробват да си купят индулгенции пред гласоподавателите.

"БСП желае да показва интензивност. Вместо да е главен мотор за свалянето от власт на държавното управление, в действителност тя се занимава със себе си ", уточни Петър Чолаков.

"В някаква поза на странна самовглъбеност, която разрушава и поддръжката за тази партия. Електорално те вървят надолу. Сега се хваща тематиката за госпожа Караянчева, която наподобява като една комфортна топка. Г-жа Караянчева си „ създаде “ тази оставка с някои изявления, които са стряскащи ", добави още той.

Относно Движение за права и свободи политологът сподели, че тази партия също търси индулгенции, пробва се да потвърди, че е на страната на сериозното мислене сега, добави Чолаков. „ Перат имидж. “

Чолаков акцентира, че главната тематика е оставката на държавното управление, на основния прокурор и предварителни избори. То счита обаче, че се върви към постоянни избори.

"Към момента сякаш съумяха да овладеят обстановката ръководещите. Любопитното е, че 66% поддържат, от българските жители, митингите. Управляващите поеха доста сериозен риск. Виждаме, че непрестанно има ерозия на тяхната електорална поддръжка. Но, както се споделя – след мен, в случай че ще и потоп. Явно това е принцип, по който се ръководи сега ", означи политологът.

И акцентира: ГЕРБ наподобява заплаща жестока цена, а Борисов "отвсякъде се пробва да прави положително държание – и във вътрешнополитически, и във външнополитически проект.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР