„Живеем във времена, в които не е модерно да се

...
„Живеем във времена, в които не е модерно да се
Коментари Харесай

Илияна Йотова: В наши дни не е модерно да се прави култура

„ Живеем във времена, в които не е съвременно да се приказва, да се прави просвета. “ Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова при откриването на XIV Международен музикален фестивал „ Моцартови празници “ в гр. Правец, оповестиха от прессекретариата на президента.
Тазгодишното издание е в памет на световноизвестната българска оперна певица Христина Ангелакова, която бе артистичен шеф на фестивала. „ Моцартовите празници “ трансформират града освен в национална, само че и интернационална сцена за изкуство, просвета, музика, шедьоври.

Вицепрезидентът поздрави уредниците и жителите на Правец, че пазят традицията на фестивала. „ Културни събития като „ Моцартовите празници “ са един от методите да привличаме младежите да се върнат назад в България “, уточни Илияна Йотова. „ Тези 4 дни демонстрират освен музиката, те вършат нещо извънредно значимо – от тук потеглят доста млади гении на България. Какво желае младежът – да му подадеш ръка, да му вдъхнеш кураж, да му вдъхнеш толкоз нужната доза самочувствие по този начин, че да повярва в себе си “, посочи вицепрезидентът.
„ Христина Ангелакова имаше проекти за още един човешки живот. Всяко нещо, до което се докоснеше, ставаше красиво и завладяващо “, съобщи Илияна Йотова.
По-рано вицепрезидентът беседва с кмета на Община Правец Румен Гунински, който й връчи почетния плакет на общината.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР