Живеем във време, в което сякаш сме напълно погълнати от

...
Живеем във време, в което сякаш сме напълно погълнати от
Коментари Харесай

4 идеи за дарителски коледни кампании

Живеем във време, в което като че ли сме изцяло погълнати от заниманията ни пред компютрите и с мобилните телефони. Време, в което се сещаме да бъдем сърдечни и да вършим добрини единствено по Коледа. Да бъдеш милосърден към нуждаещите се не значи единствено да дариш избрана сума пари. Хубаво е да помним през цялата година, че има хора, на които можем да помогнем като доброволци и с нашите умения, познания и качества. Да се оказва помощ бързо и по най-хубавия метод е една от главните задания на благотворителността.

Ето няколко хрумвания, с които може да променим света към себе си да стане по-добър:

Зарадвай с подарък за Коледа деца и възрастни, избягали от войната в Украйна

В „ Ариана “ живеят 18 деца на възраст сред 1.5 години и 18 години, техните майки, баби и дядовци, както и 8 самотни дами сред 53 и 83 години. Можеш да изпратите пакетче по пощальон до хотел „ Ариана “ в Китен или офис на Спиди в Приморско.

Тук ще намериш лист с всички бежанци, настанени в хотел „ Ариана “ в Китен, както и на каква възраст е всеки от тях.  Можеш да изпратиш и каквото друго прецениш. Всичко ще бъде признато с неспокойствие и признателност!

Дари храна на бездомни и извънредно небогати хора от Пловдив

Влошено здраве, психологични проблеми, преклонна възраст или липса на дом – това са част от аргументите, които всекидневно слагат стотици хора в Пловдив пред невъзможността да си обезпечат и/или подготвят храна.

Вече повече от 10 години католическата организация „ Каритас Витания “ протяга ръка точно към тях – нуждаещите се, самотни и изключени от обществото деца и възрастни в района.
Набират се дарения на консервирани подготвени ястия и артикули с дълъг период на валидност.

Можеш да занесеш даренията си с пощальон или персонално в центъра на бул. “Княгиня Мария Луиза ” №3 в Пловдив след  предварителна спогодба на телефон 089 958 1637 (Татяна Джумеркова).

Помогни със сортирането, пакетирането и раздаването на коледни дарове за деца в потребност

Всеки ден до 30 декември в пункта им в квартал Слатина би трябвало да работят най-малко по 10 чифта ръце, с цел да се оправят с всички дарения. Паралелно с това тече и организация за раздаването на подаръците и всеки, който има персонален превоз и предпочитание, може да се включи съгласно опция

Виж повече информация и контакти тук

Подкрепи възрастни хора и фамилии в потребност от Монтанско с пакет храна за Нова година

Подкрепи възрастни хора и фамилии вВече три месеца фондация „ Добро за всеки “ се грижи за спокойствието и по-добрия живот на 75 семейства в затруднено състояние от монтанските села Замфирово, Ягодово и Боровци, като набира и раздава хранителни артикули.

В тази таблица с наличия, може да се ориентирате от какво има най-голяма потребност в настоящия миг.

Изпрати пакет по пощальон за своя сметка до офиса на фондация „ Добро за всеки “ в софийския ж.к. Младост 3. Или повече информация на: dobrozavseki.bg

Ако можете да помогнете, направете го без размишления и боязън

Когато помагате на някого, правете го извънредно за себе си. Ако човек се обърне към вас с проблем и вие го решите, то с помощта на вас проблемите във вселената са станали с един по-малко. Основният принцип на филантропията е, че когато човек оказва помощ на някого, няма ограничавания за възраст, диагноза, поданство, народност или вяра.

Необходимо е да се образува просвета на благотворителна помощ в гражданското общество. Нужно е то да осъзнае потребността от осъществяване на постоянни дарителски акции за поддръжка, както на извънредно нуждаещи се от незабавна здравна помощ, по този начин и от иницииране и осъществяване на просветителни, обществени, културни и други планове.

Всяка идея си коства! Включи се и ти!
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР