Живеем във време, в което стандартите за красота са се

...
Живеем във време, в което стандартите за красота са се
Коментари Харесай

Естествена красота и чар. Това е първата Мис България 1967 г.

Живеем във време, в което стандартите за хубост са се трансформирали фрапантно.

Днес отвред – в обществените мрежи, в уеб страниците, по тв каналите и билбордовете –  ни „ бомбардират “ дами с напомпани устни, силикон гърдите, изкуствени мигли, ектеншъни и каквото се сетите още, като това към този момент се приема за нещо обикновено.

В състезанията за хубост, територия, която до неотдавна беше неразрешена за дами с пластични корекции, също към този момент не е казус короната да вземе момиче, което се е подлагало на „ усъвършенствания “. По света пък към този момент даже не е вест, в случай че миска стане жена, която напълно до неотдавна е била… мъж.

Да, за жал, в съвремието, в което стартира да господства изкуственият разсъдък, всичко естествено става все по-ретроградно.

Сега ще се върнем във времето, когато дамите разчитаха единствено на даровете на природата. 

Годината е 1967 и за първи път се организира първият конкурс Мис България през соца. Короната отива при Бранимира Антонова – чаровно момиче, учещо в държавното хореографско учебно заведение, което омайва и жури, и аудитория.

И въпреки по-късно властта да не разрешава сходни „ буржоазни въздействия “ като състезанията за хубост, то младата хубавица към този момент е направила усещане и получава покана да се снима в киното.

Следва сполучлива кариера, като Бранимира се снима в над 20 кино лентата, тв новели и телевизионни театри. Заслужават да се упоменат участията й във филми като „ Мъже в командировка “, „ Процесът “ и „ Бягство в Ропотамо “.

Интересното е, че удивителната хубост на Бранимира бе оценена и в цифровата епоха. Преди 10 година нейна фотография бе оповестена в световноизвестния уебсайт 9GAG, а черно-бялата й снимка провокира възхищението от българскаъа красота на потребителите от целия свят.

Ние пък се надяваме, че още веднъж ще настъпи моментът, когато естествената хубост ще се завърне на мода. 

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР