Живеем във време, в което на човек просто му се

...
Живеем във време, в което на човек просто му се
Коментари Харесай

Защо е полезно да се псува понякога

Живеем във време, в което на човек просто му се желае да ругае по няколко пъти дневно. Поне. Коронавирус пандемията и всичко, до което тя води, ни прави все по-тревожни, напрегнати и несигурни. Шофирането по улиците пък постоянно е било задоволителна причина да извика най-цветистите хули даже при хора, които по принцип в никакъв случай не биха прибегнали до такива изрази в ежедневното другарство.

Оказва се, че ругаенето от време на време въобще не е нещо неприятно, а може да бъде положително за индивида. Не си търсим опрощение да ругаем, научно потвърдено е, че това освобождава напрежението и освен...

В някои случаи даже е симптом на просветеност

Според едно изследване, ругаенето е симптом на просветеност. Участниците в него били помолени да напишат по няколко думи, започващи с буквите F, A и S. А след това им било обещано време да напишат и няколко хули, започващи със същите букви. Оказало се, че тези, които написали най-вече думи, знаели и най-вече псувни.

Признак на почтеност

В серия от изследвания, извършени през 2017 година, била открита връзка сред псуването и честността. Също по този начин, че хората, които ругаят, са по-искрени и открити и като цяло са по-морални и кардинални.

Засилва прага на болката в индивида

Множество изследвания потвърждават, че псуването понижава болката. Направен е опит, при който няколко индивида били накарани да потопят ръцете си в леденостудена вода. На част от тях било разрешено да псуват, на другите не. Оказало се, че тези, които псували, усещали по-малко болежка и съумели да задържат ръцете си в ледената вода по-дълго.

Освобождаващо е

Ругаенето може да се одобри и като тип терапия, която разрешава на човек да се освободи от отрицателните страсти и да изрази възприятията си по-лесно и намерено. Научно е потвърдило, че псуването има положителен, прочистващ резултат върху съзнанието.

Помага да се впишете в колектива

Използването на някои хули се смята и за по-лесен метод да се впишете в работната атмосфера. Има си изрази, които, въпреки и на процедура да са псувни, се употребяват в неофициална конюнктура, с цел да се изрази приятелско възприятие, непосредственост и съпричастност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР