Живеем в зората на Петата индустриална революция и трябва да

...
Живеем в зората на Петата индустриална революция и трябва да
Коментари Харесай

Вечерни новини: Бизнес форумът ALL IN; Живеем в зората на Петата индустриална революция

Живеем в зората на Петата индустриална гражданска война и би трябвало да действаме самоуверено
Петата индустриална гражданска война е в интелекта отвън нас, тя е в изкуствения разсъдък. Това сподели Доброслав Димитров, ръководител на Управителния съвет на Българска Работодателска Асоциация Иновативни Технологии (БРАИТ), на откриването бизнес форума на Economic.bg ALL IN, организиран в партньорство с Европейската капиталова банка (ЕИБ) и БРАИТ. 

„ Това, което ме впечатли събитието, беше концепцията, вложена в ALL IN – наред с всички „ ин “ неща, като ИНовации, ИНдустрия, ИНспирация, е залегнала и концепция от покера, където „ ол ин “ значи, че слагаш всички чипове на масата. В живота има такива моменти, в които би трябвало да играеш „ ол ин “ и в случай че нямаш смелостта, пропускаш момента. Неслучайно всички нации имаме вид на тази фраза, най-известен е римският вид: „ Фортуна обича смелите “, добави Димитров.
Viber Pay доближи над 15 млн. регистрации в Европа
Компанията зад едно от най-популярните приложения за връзка в света – Viber – последователно разшири услугите, които предлага на потребителите си. „ Вече няколко милиона души дневно получават най-различни вести и услуги посредством чатботове, както и моментни известия от най-различни компании непосредствено във Viber ”, даде образец вицепрезидентът за маркетинг и бизнес развиване на Rakuten Viber Атанас Райков, който взе присъединяване в дискусията INvestments in INnovations: The New Wave по време на бизнес форума на Economic.bg – ALL IN.
България има трагичен проблем с неналичието на частен капитал
В Европа неналичието на частен капитал е проблем, в България е трагичен проблем. Тук частни капитали съвсем няма. Такова мнение изрази Теодор Радонов, началник на българския офис на групата на Европейската капиталова банка (ЕИБ) по време на бизнес форума на Economic.bg ALL IN, проведен в партньорство с Европейска инвестиционна банка и БРАИТ. 

Ако погледнем банките, те - в един един идеалистичен сюжет - би трябвало да изместят много съществено фокуса си от ипотечно кредитиране към стимулиране на различен вид вложения – новаторски, зелени “, счита Теодор Радонов.
България е чист експортьор на роботи. Има ли бъдеще специалността инженер у нас?
През 2022-2023 година България е чист експортьор на роботи. Това съобщи Калоян Георгиев, член на борда на Професионалната асоциация по роботика, автоматизация и нововъведения (PARAi), по време на бизнес форума на Economic.bg ALL IN, проведен в партньорство с Европейската капиталова банка (ЕИБ) и БРАИТ. 

Това значи, че български компании продават и интегрират роботи отвън страната, в сравнение с внасят “, сподели Георгиев.
Телекомите градят гръбнака на цифровия свят
Преди 15 години, през септември, се ражда един от най-големите телекоми в България – Vivacom. Три са основните стадии, които компанията обрисува, до момента в който прави равносметка по какъв начин е стигнала до настоящия миг на развиването си и по какъв начин се е трансформирала в иноватор и мотор на смяна в цялата промишленост в България. За това описа изпълнителният шеф на Vivacom Николай Андреев по време на втората полемика – INvestments in INnovations: The New Wave – на бизнес форума на Economic.bg ALL IN.
Класическата цигара да е музеен експонат: Как Philip Morris трансформира промишлеността?
Трансформацията изисква уравновесен метод, а във Philip Morris International залагаме на двустепенен модел – следвайки задачата си за бездимно бъдеще, слагаме потребителя в центъра на всичко, което вършим. Това сподели по време на бизнес форума на Economic.bg – ALL IN, Денис Стробикин, общоприет управител на Philip Morris Bulgaria, който взе присъединяване в първия спорен панел INnovations for INdustry: TRANSFORMERS. 
Летище София влага 7 млн. евро в дигитализацията си
Последните 20 години в действителност ставаме очевидци на софтуерни промени. Една система като летището също минава през тези промени. Всеки ден работим, с цел да вършим полетите по-безопасни. Мислим и за потребителско преживяване и по какъв начин да осъществяваме технологиите на разнообразни места. Това разяснява Хесус Кабайеро, основен изпълнителен шеф на компанията концесионер на Летище София – „ СОФ Кънект “.

Той взе участие в първия панел на бизнес форума на Economic.bg – ALL IN, проведен в партньорство с Европейската капиталова банка и Българска работодателска организация. Кабайеро се включи в дискусията INnovations for INdustry: TRANSFORMERS, по време на която стана дума за провокациите пред обичайна промишленост през днешния ден, кои са моторите на трансформацията и по какъв начин науката, технологиите и нововъведенията я реализират.
Instagram пуска „ тийнейджърски сметки “, давайки повече надзор на родителите
Instagram Teen е новата функционалност на обществената мрежа, предопределена единствено за младежи. Тези сметки ще имат вградени отбрани, които лимитират кръга от хора, които могат да се свързват с тях. 

Instagram автоматизирано ще трансферира всички сметки на деца под 16-годишна възраст в Teen версията, прецизират от обществената мрежа. Всички тези консуматори ще се нуждаят от позволение от родителите, с цел да трансформират някоя от настройките.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР